detector.media
07.10.2013 16:43
10 жовтня парламент розгляне проекти про суспільне мовлення і роздержавлення ЗМІ – Томенко
10 жовтня парламент розгляне проекти про суспільне мовлення і роздержавлення ЗМІ – Томенко

Пленарного тижня з 8-го по 11 жовтня парламент розгляне кілька медійних проектів. Про це у коментарі «Детектор медіа», після погоджувальної ради зазначив голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

 

Зокрема, у порядку денному на 10 жовтня стоять законопроекти № 1076 «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» та № 2600 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

 

Також 10 жовтня народні депутати мають розглянути законопроект № 2829 «Про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (щодо дострокового припинення повноважень членів ради)» та проект постанови № 2252-а «Про затвердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України», автори якого - народні депутати Юрій Дерев'янко, Микола Томенко, Ірина Геращенко, Юрій Мірошниченко.

 

За словами Миколи Томенка, на погоджувальній раді він просив колег по парламенту включити до порядку денного законопроекти № 0947  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про інформацію" (у новій редакції) та Закону України "Про доступ до публічної інформації"» та № 0944 «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо уточнення сфери застосування Закону та удосконалення окремих положень)». Голова Комітету сподівається, що ці проекти також будуть включені до порядку денного і будуть розглянуті вже цього сесійного тижня.

 

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував Верховній Раді ухвалити в цілому законопроекти № 2600 «Про реформування друкованих засобів масової інформації» та № 1076 «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України».

 

Як писала «Детектор медіа», громадськість неодноразово закликала парламент ухвалити закон № 0947 щодо доступу до піблічної інформації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY