detector.media
04.10.2013 14:35
11-12 жовтня - показ у Києві та Львові документального фільму «Шолом Алейхем: Сміх у темряві»
11-12 жовтня - показ у Києві та Львові документального фільму «Шолом Алейхем: Сміх у темряві»

Посольство США в Україні представляє документальний фільм американського незалежного режисера Джозефа Дормана «Шолом Алейхем . Сміх у темряві».
Це захоплюючий портрет письменника , чиї розповіді про Тев'є -молочника лягли в основу знаменитого бродвейського мюзиклу «Скрипаль на даху».

 

Фільм розповідає історію геніального бунтаря , який створив абсолютно нову літературу. Занурившись в глибини єврейського світу , що знаходився в кризі на межі глобальних змін , він описав цей світ з дивним гумором. Шолом Алейхем був не тільки свідком створення сучасної індентичності євреїв , але й одним з її творців.

 

Автори фільму розкривають перед глядачами безмежний внутрішній світ письменника та особисту історію його життя . У стрічці використані рідкісні фотографії, знайдені в архівах , за кадром звучать голоси акторів Пітера Ріджерта і Рейчел Дреч. Автори також взяли інтерв'ю у провідних експертів в галузі єврейської культури та в онуки Шолом- Алейхема, письменниці Бел Кауффман.

 

Режисер Джозеф Дорман особисто буде представляти свій фільм в Україні. Після перегляду відбудеться обговорення. Фільм демонструється англійською мовою з українськими субтитрами.

 

11 жовтня о 19.00 - показ стрічки у кінотеатрі «Київ». Вхід вільний. 12 жовтня о 17.00 - показ фільму у Львові (Львівський палац мистецтв , вул. Коперника, 17). Вхід вільний.

 

Контакти для ЗМІ: Анна Бурдіна, тел. +380-50-441-50-33 , Ann.burdina @ gmail.com.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY