detector.media
28.09.2013 18:49
Журналістські організації стурбовані арештом Дениса Синякова
Журналістські організації стурбовані арештом Дениса Синякова
Звернення Спілки журналістів Росії

Спілка журналістів Росії (СЖР)  висловлює глибоку стурбованість з приводу арешту фотокореспондента Дениса Синякова. Про це йдеться у зверненні спілки. 

 

Як зазначається, партнерські організації - Міжнародна і Європейська федерації журналістів стурбовані тим, що підставою для арешту російського фотожурналіста, є настільки сміховинний привід, як «багаторазовий виїзд за кордон».

 

«Денис Синяков, журналіст - фрілансер, багато років працював у штаті компаній "Франс-прес" і Рейтерс". Ми висловлюємо впевненість у тому, що об'єктивність судового розслідування інциденту з судном  Arctiс Sunrise дозволить нашому колезі продовжити свою професійну діяльність без оглядки на політичну кон'юнктуру і не позначиться негативним чином на його житті і професійній діяльніості», - зазначено у зверненні за підписом глави Спілки журналістів Всеволода Богданова.  

 

Як писала «Детектор медіа», російського фотографа Дениса Синякова, який за редакційним завданням російського інтнернет-видання Lenta.ru знімав акцію Greenpeace у Печорському морі, арештували на два місяці - до 24 листопада. Відповідне рішення ухвалив 26 вересня Ленінський районний суд Мурманська. Як і екологів, журналіста підозрюють у піратському нападі на бурову вежу і спробі «заволодіти платформою "Прирозломна", що належить держкорпорації "Газпром"».

 

Слідчий мотивував клопотання про арешт фотографа тим, що він нібито може перешкодити розслідуванню справи і знищити докази, а також тим, що пан Синяков багаторазово перетинав кордон Росії і має паспорт з відкритою візою, але не зареєстрований у Мурманській області.         

 

27-го вересня у Києві пройшла акція на підтримку фотографа.  Цього ж дня ряд російських ЗМІ - НТВ, Lenta.ru, «Ехо Москви», «Сноб» та інші - відмовилися від фотографій через арешт Дениса Синякова.

 

«Детектор медіа»

Фото -  http://www.novayagazeta.ru

 

             

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY