detector.media
25.09.2013 18:21
Адміністрація президента лідирує в списку держорганів, які розкривають публічну інформацію – Тарас Шевченко
Адміністрація президента лідирує в списку держорганів, які розкривають публічну інформацію – Тарас Шевченко

Адміністрація ПрезидентаУкраїни є на сьогоднішній день лідером з виконання органами влади закону України «Про доступ до публічної інформації», - заявив в ефірі програми «Час. Підсумки дня» на 5-му каналі директор «Інституту Медіа Права» Тарас Шевченко. Про це повідомляє «Інтрекфакс-Україна».

 

«Я насправді хочу похвалити адміністрацію президента і Дениса Іванеско. Вони працюють із запитами на інформацію дуже якісно. На жаль , апарат Верховної Ради і секретаріат Конституційного суду , на нашу думку , - одні з найгірших розпорядників інформації», - підкреслив медіаексперт.

 

Тарас Шевченко також погодився з твердженням, сьогодні завдяки закону «Про доступ до публічної інформації» органи влади стали найбільш відкритими за весь час незалежності України. У той самий час він закликав орієнтуватися на практику країн, успішних у формуванні відкритого суспільства.

 

«В цілому я можу погодитися з Денисом Іванеско, що дійсно сьогодні відкривається більше інформації. Тому що новий закон, як уже згадувався, входить до десятки найкращих законів світу за якістю самого закону. Але ми говоримо про те, що ми хочемо дивитися не на те, як було п'ять років тому чи десять років тому. Ми хочемо дивитися на розвинені стандарти демократичних країн. І ми хочемо, щоб той закон, який прийняли ... повністю виконувався. Це елементарні принципи верховенства права», - заявив директор «Інституту Медіа Права».

 

Народний депутат від «Батьківщини», член парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець підтвердив твердження про лідерство адміністрації президента в питаннях відкритості. При цьому він послався на проведений у Комітеті аналіз. «Я хочу сказати , що дійсно адміністрація президента попереду в хорошому розумінні за відповідями на запити. За закритості перше місце займають місцеві ради , друге - Кабінет міністрів України, третє - Верховна Рада. У цьому списку серед трьох порушників немає адміністрації президента», - заявив депутат.

 

У той самий час пан Стець заявив, що з ситуацію, коли  Верховна Рада, яка повинна лідирувати за відкритості, входить до трійки порушників закону, необхідно боротися. «Це неправильно. І я думаю , що ми будемо з цим боротися», - підкреслив він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY