detector.media
22.09.2013 17:07
Фільм «Параджанов» представлено в конкурсній програмі Міжнародного кінофестивалю у Гамбурзі
Фільм «Параджанов» представлено в конкурсній програмі Міжнародного кінофестивалю у Гамбурзі
Стрічку Олени Фетісової та Сержа Аведікяна номіновано на здобуття нагороди кінокритиків

Фільм «Параджанов» Олени Фетісової та Сержа Аведікяна представлено в офіційній конкурсній програмі Міжнародного кінофестивалю у Гамбурзі, повідомляє сайт Державного агентства України з питань кіно.

 

Фестивальна прем'єра «Параджанова» відбудеться 4 жовтня. Фільм номіновано на здобуття нагороди кінокритиків.

 

Міжнародний кінофестиваль у Гамбурзі проходитиме з 26 вересня по 5 жовтня 2013 р. 

 

«Параджанова» знято у копродукції України, Франції, Грузії та Вірменії за підтримки Держкіно України, ARTE FRANCE, Грузинського та Вірменського Національних кіноцентрів. З української сторони фільм представляє кіностудія «Інтерфільм».

 

Світова прем'єра фільму відбулася на кінофестивалі в Карлових Варах (Чехія) у липні, де «Параджанов» представляв Україну в основній міжнародної конкурсній програмі East of the West. На Одеському міжнародному кінофестивалі в цьому ж році фільм отримав приз «Золотий Дюк» за Кращий український повнометражний фільм.

 

Стрічка Олени Фетісової та Сержа Аведікяна представляє Україну у конкурсній програмі Батумського міжнародного фестивалю артхаусного кіно - BIAFF-2013, що завершує свою роботу сьогодні, 22 вересня. 

 

Фільм номіновано від України на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в номінації «Фільм іноземною мовою». 

 

Картина розповідає про великого радянського кінорежисера Сергія Параджанова, генія і провокатора. Параджанов створює великі фільми, які приносять йому міжнародне визнання. Його зухвала поведінка призводить до конфлікту з радянським тоталітарним режимом. За сфабрикованим звинуваченням Параджанова кидають до в'язниці. Але незламна любов до краси дає сили творити, незважаючи на роки ув'язнення і заборону на роботу в кіно.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY