detector.media
19.09.2013 17:47
Члени Комітету свободи слова підтримали проект про встановлення журналістам пенсії держслужбовців
Члени Комітету свободи слова підтримали проект про встановлення журналістам пенсії держслужбовців

Комітет з питань свободи слова та інформації на засіданні 18 вересня більшістю голосів рекомендував Комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів взяти за основу проект закону №2250-а «Про єдині принципи пенсійного забезпечення громадян та стипендії працівникам культури, освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення та деяким іншим категоріям осіб». Проект внесений народними депутатами Людмилою Денисовою, Андрієм Сенченком та іншими.

 

Законопроектом передбачається впровадження пенсійного забезпечення на загальних підставах відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» для таких категорій осіб, як державні службовці, науковці, дипломатичні працівники, працівники Національного банку України, інші особи, які підпадають під категорію державних службовців, прокурори, працівники органів місцевого самоврядування, журналісти, які вперше будуть займати відповідні посади.

 

Проти цього проекту виступила заступник голови Комітету Олена Бондаренко, яка вважає, що не можна прирівнювати пенсійне забезпечення всіх журналістів (в тому числі і комерційних) до пенсій держслужбовців. «Ця норма не повинна бути прийнята, особливо в світлі того, що ми збираємося ухвалити закон про роздержавлення ЗМІ», - сказала вона.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 19 вересня Верховна Рада прийняла за основу проект закону № 2600 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» і підготовку його до другого читання за скороченою процедурою. За таке рішення проголосувало 333 народні депутати.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY