detector.media
19.09.2013 12:36
«Молодість» закриється фільмом «Конгрес» за Станіславом Лемом
«Молодість» закриється фільмом «Конгрес» за Станіславом Лемом

Фільмом-закриттям 43-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість» стане стрічка Арі Фольмана «Конгрес» за романом «Футурологічний конгрес» польського письменника Станіслава Лема. Про це було оголошено на прес-конференції фестивалю 19 вересня.

 

Головні ролі у фільми грають Робін Райт, Харві Кейтель, Пол Джаматті та Джон Хемм. Фільм відкривав програму «Двотижневик режисерів» на Каннському міжнародному кінофестивалі 2013 року.

 

За сюжетом, Робін Райт грає саму себе. Їй пропонують продати кіноідентичність. Її сканують, щоб розміщувати в різних фільмах.

 

За словами генерального директора «Молодості» Андрія Халпахчі, стрічка поєднує елементи ігрового кіно, анімації та документалістики. Він назвав «Конгрес» сильною картиною, новим словом у кіномистецтві. Але він не впевнений, що картина потрапить в український прокат, оскільки права на СНД має один з російських дистрибуторів, які не завжди роблять фільмокопії для України.

 

Нагадаємо, цьогорічний 43-й МКФ «Молодість» відкриється показом нового ігрового фільму польського режисера Анджея Вайди «Валенса. Людина надії», світова прем'єра якого відбулася 5 вересня на Венеційському МКФ.

 

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість»-2013 відбудеться з 19 по 27 жовтня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY