detector.media
19.09.2013 11:07
Розпочато провадження за нападом на будинок головреда ТРК «Надвірна»
Розпочато провадження за нападом на будинок  головреда ТРК «Надвірна»

За фактом пошкодження майна у будинку, де мешкає сім'я головного редактора ТРК «Надвірна» Всеволода Киселевського та його мати, розпочато кримінальне провадження. Про це йдеться на сайті прокуратури Івано-Франківської області.

 

17 вересня до правоохоронців звернулась 64-річна мешканка міста Надвірної, яка є матір'ю головного редактора  ТРК «Надвірна» Всеволода Киселевського, з заявою про те, що у будинку, що їй належить, невідомі розбили вікна.

 

«Виїздом слідчо-оперативної групи на місце події встановлено, що невідома особа кинула у вікно її будинку пляшку. За фактом пошкодження майна розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 КК України. Хід досудового розслідування контролює прокуратура Надвірнянського району», - йдеться у повідомленні прокуратури. При цьому правоохоронці зазначають, що сам журналіст із заявою до них не звертався.

 

За інформацією агентства новин «Фіртка», Всеволод Киселевський вважає, що напад на будинок спричинений тим, що він активно висвітлював тему захоплення земель в урочищі «Городище» поблизу міста Надвірної.

 

«Це пов'язано з тим, що у Надвірній приватизували землі. Ця тема має великий резонанс і я її висвітлював. Ще у п'ятницю (13 вересня - ТК)  мені по редакційному телефону «порекомендували», щоб я так гаряче не працював над цим питання. Ми з дружиною та трьохмісячним сином живемо на другому поверсі нашого будинку, а на першому - мешкає мама, але її у той момент не було вдома. Десь о годині шостій ранку нам розбили два вікна пляшками елітних напоїв: одна з них пробила склопакет і не розбилася, інша теж розбила вікна, але розлетілася по підлозі. На місце події прибули правоохоронці та вилучили речові докази і взяли пояснення», -  зазначив Всеволод Киселевський.

 

Питання про напад на журналіста було розглянуте на сесійному засіданні Надвірнянської міської ради. Депутати міськради просили прокурора району та керівника Надвірнянського РВ УМВС вжити необхідних заходів щодо виявлення злочинців та забезпечити  права журналіста.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY