detector.media
16.09.2013 19:11
У Херсоні підписали звернення до Януковича та губернатора з приводу безкарності нападів на журналістів
У Херсоні підписали звернення до Януковича та губернатора з приводу безкарності нападів на журналістів

Сьогодні в Херсоні пройшла акція «Безкарність вбиває», присвячена пам'яті Георгія Гонгадзе та загиблих журналістів. Пам'ять усіх загиблих колег херсонські журналісти вшанували на площі Свободи, біля будівлі облдержадміністрації, повідомляє «Херсон Онлайн».

 

Учасники акції підписали два звернення до представників влади з приводу уникнення випадків тиску на пресу і покарання тих, хто перешкоджає роботі журналістів. Одне із цих звернень було передано губернатору області Миколі Костяку, друге скерують президенту України Віктору Януковичу.

 

Як зазначив голова обласного осередку НМПУ Олександр Тарасов: «У Херсоні теж є випадки тиску на ЗМІ. Наприклад, це напад на оператора Валерія Миронюка, яке до цих пір не розслідуваний: люди, які напали на нього, вибивали з його рук камеру, до відповідальності досі не притягнуті. З п'яти нападників лише одному пред'явлено звинувачення».

 

Учасники акції мали конфлікт з правоохоронцями через пропускний режим, який діє в будівлі обласної державної адміністрації. Активісти НМПУ хотіли пройти до ОДА, незважаючи на заборону охоронців, щоб особисто доставити звернення губернатору. Зрештою, конфлікт було вичерпано, а звернення доставили до приймальні Миколи Костяка.

 

Нагадаємо, акція «Безкарність вбиває» сьогодні проходила в низці інших міст, таких як Рівне, Кременчук, Львів, Керч, Луцьк, Чернівці, Чернігів, Донецьк, Дрогобич та Сімферополь.

 

О 18:30 акція вшанування пам'яті загиблих журналістів розпочалася в Києві.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY