detector.media
16.09.2013 13:18
У Росії відбулася прем’єра фільму про Пєлєвіна
У Росії відбулася прем’єра фільму про Пєлєвіна
Документаліст Борис Караджев зняв «поему без героя»

У російський кінопрокат вийшла перша стрічка про письменника Віктора Пєлєвіна, повідомляє FilmPro. 15 вересня прем`єра відбулася в московському Центрі документального кіно на Зубовському бульварі, 2.

 

Автор, відомий російський режисер-документаліст Борис Караджев (на фото) назвав свою роботу «Письменик П. -  Спроба ідентифікації». Особливістю фільму є те, що він знімався без участі самого героя, що пов`язано із замкненим для преси та широкого кола стилем спілкування письменника. Тож слово режисер надав «однокласникам, однокурсникам, однокашникам за езотеричною «тусовкою», колегам, критикам, видавцям та перекладачам, слова яких транслюють їх сприйняття Пєлєвіна у свідомість глядача».

 

«Задум був якоюсь гіпотезою, що вимагає експериментальної перевірки, - розповів Борис Караджев у коментарях FilmPro. - Зйомки й стали експериментом, який підтвердив гіпотезу - лише частково, однак при цьому розкрив образ Пелевіна більш повно». Тієї ж думки й оператор картини, колишній студент режисера Григорій Рябушев.

 

Борис Караджев не вперше присвячує стрічки відомим особистостям. Зокрема, він автор фільму «Портрети епохи. Майя Плісецька» (2005), стрічки про актора Соломона Міхоелса («Соломон Міхоелс: сцени з трагедії (1990) а інші. У 2012-му відзначений премією «Лавр» як автор найкращого сценарію («Евакуаційний роман»), у 2009-му здобув приз імені Анатолія Приставкина журі громадських організацій Міжнародного кінофестивалю фільмів про права людини «Сталкер» у Москві за фільм «Губерт в країні чудес» . У 2002-му стрічка «Шпак» Бориса Караджева» здобула приз імені Павла Когана ХII Міжнародного фестивалю документальних, короткометражних ігрових і анімаційних фільмів «Послання до Людини» в Санкт-Петербурзі та приз Спілки кінематографістів Росії відкритого фестивалю документального кіно «Росія» в Єкатеринбурзі - «Шпак».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://etvnet.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY