detector.media
14.09.2013 14:48
Роднянський: Сьогодні українських кінематографістів має хвилювати не «Оскар»
Роднянський: Сьогодні українських кінематографістів має хвилювати не «Оскар»

Продюсер Олександр Роднянський переконаний: премія «Оскар» не є питанням номер один для українських кінематографістів. Про це він сказав під час перебування на конференції Kiev Media Week-2013, пише «Взгляд.UA».


«Забагато шуму через не настільки важливe ​​подію, - сказав продюсер. - Набагато важливіше зайнятися пошуком фільму, здатного привернути увагу власної аудиторії».

 

Також він додав: «У нас нездорове уявлення про кіно як про виставку досягнень народного господарства: щось зробити, повезти, отримати грамоту і повернутися, брязкаючи медальками. Це неправильний підхід. Кіно робиться для того, щоби протягом двох годин глядачі пережили сильне емоційне потрясіння, прожили життя інших людей, внутрішньо змінилися і стали мудрішими, глибшими й добрішими. Хоча би на короткий час».

 

Нагадаємо, 12 вересня Український Оскарівський комітет при Асоціації продюсерів України визначив фільм-номінант від України на здобуття «Оскара» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в номінації «Фільм іноземною мовою». Представлятиме Україну стрічка «Параджанов».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY