detector.media
11.09.2013 16:30
Голова Держкіно: фінансувати збільшення кінотеатрів в Україні може держава
Голова Держкіно: фінансувати збільшення кінотеатрів в Україні може держава

Голова Державного агентства України з питань кіно Катерина Копилова  не виключає можливості, що  держава фінансуватиме збільшення кількості кінотеатральних  екранів по всій Україні. Про це вона сказала у відповідь на репліку генерального продюсера кінокомпанії Enjoy movies Георгія Малкова під час конференції «Кінобізнес: особливості, перспективи, можливості», що проходить в межах Kiev Media Week.

 

Пан Малков поцікавився, чому українська держава  вкладає значні кошти у кіновиробництво, а не у  більшення кількості кіно-театральних екранів у невеличких містах, що має забезпечити вітчизняним стрічкам успішний прокат.

 

«Міста з маленьким населенням і в Росії, і в Україні мають найбільш лояльну аудиторію до вітчизняного контенту. Якщо говорити про наше кіно, то такі міста - наша житниця. На жаль, там не має достатньої кількості кінотеатрів, їх взагалі немає. А тут витрачають річний бюджет на фільми, які не стануть соціально-значимими, тому що їх не побачить  велика кількість людей. У цьому проблема. Кіно побачить 30 тисяч чоловік, і що воно змінить у свідомості людей?Аа відкриття кінотеатрів - це плацдарм, який дозволить державі більше не витрачати кошти на просування», - сказав Георгій Малков.

 

Нагадаємо, у 2013 році на кіновиробництво держава виділила 141 мільйон гривень,  у 2012 році - 161 млн грн., у 2011 - 110 млн грн.

 

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY