detector.media
03.09.2013 09:25
Сергій Буковський отримав грант на фільм про Чорнобиль
Сергій Буковський отримав грант на фільм про Чорнобиль

Представники фонду «Розвиток України» оголосили рішення щодо фінансування проектів рамках програми підтримки динамічної культури І3. Про це йдеться на сайті програми.

 

Засідання експертної ради програми грантів І3 відбулося в п'ятницю, 30 серпня.

 

У переліку підтриманих проектів і професійних подорожей ─ фільм відомого українського документаліста Сергія Буковського (на фото). Виробництво стрічки «Чорнобиль: Пори року» здійснюватиме ТОВ «Пронто Фільм».

 

Кошти для професійної подорожі на 61-й Міжнародний кінофестиваль у Сан-Себастьяні отримають Леся Калинська, Ігор Савиченко та Володимир Тихий.

 

ГО «Центр Текст», що спільно з порталом Teatre організовує щорічний Міжнародний драматургічний фестиваль «Тиждень актуальної п'єси», здобула кошти для проведення четвертого форуму.

 

З повним переліком грантоотримувачів можна ознавйомитися тут.

 

Як писала «Детектор медіа», Фонд Рината Ахметова «Розвиток України» - одна з небагатьох організацій в Україні, що опікується підтримкою українського кіно. Фінансування таких проектів здійснюється на конкурсній основі в рамках програми підтримки динамічної культури І3. Розміри грантів фонду зазвичай невеликі і розглядаються як часткова допомога для кіномитців, організацій та діячів сфери культури.

 

Зокрема, у сфері кіно «Розвиток України» підтримує освітні та фестивальні події, подорожі фахівців і короткометражне кіно. Із залученням коштів I3 було знято такі стрічки, як «Дорога» Максима Ксьонди, альманах «Поза Євро», фільм «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофіменко, «Губін» Ігоря Чайки, «Плем'я» Мирослава Слабошпицького, «Ескімо» Марії Пономарьової, «І бог зробив крок у порожнечу» Зази Буадзе, «Гамер» Олега Сєнцова, «Поет серед людей» Романа Бондарчука та інші.

 

«Детектор медіа»

Фото - ktm.ukma.kiev.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY