detector.media
28.08.2013 15:39
На Московській книжковій виставці буде представлено експозицію «Книги України»

Українські видавці презентуватимуть свої нові видання на XХVІ Московській міжнародній книжковій виставці-ярмарку, яка відбудеться 4-9 вересня. Про це повідомляє пресс-служба Держкомтелерадіо.

 

Видавці візьмуть участь в презентації національної експозиції «Книги України»,  проведення інших виставково-презентаційних заходів забезпечить Держкомтелерадіо.

 

До складу української делегації крім директора департаменту видавничої справи і преси Держкомтелерадіо Олексія Кононенко увійшли керівники видавництв «Фоліо», «Балтія-Друк», «Картографія», «Купол», ДП «Самміт-книга», ДП з розповсюдження періодичних видань «Преса». У Москві видавці презентують національну експозицію, проведуть різноманітні представницькі заходи, а також візьмуть участь у семінарах і зустрічах із видавцями з інших країн.

 

Національний стенд «Книги України» запропонує увазі відвідувачів Московської виставки більше 300 видань, серед яких - останні книжкові новинки, в тому числі  - ті, що вийшли за бюджетною програмою «Українська книга» минулого року.

 

6 вересня в рамках ярмарку пройде нагородження переможців ювілейного X Міжнародного конкурсу країн-учасниць СНД «Мистецтво книги», що відбувся 23-24 травня у Мінську.

 

Відзнаки конкурсу вручать і українським видавцям. Гран-прі отримала книга Оксани Космини «Традиційне вбрання українців» видавництва «Балтія-Друк». У номінації «Моя країна» спеціальний диплом присуджено книзі Лідії Артюх «Звичаї українців у народному календарі» (видавництво «Балтія-Друк»), а у категорії «Книги для дітей» диплом першого ступеня отримала книга, випущена державним видавництвом «Либідь» «Барабашка та всі інші». Праця Георгія Муніна та Євгенія Луняка «Видатні росіяни в історії України» (видавництво «Кондор») посіла третє місце в номінації «Співдружність». Таку ж нагороду отримав альбом «Національний музей історії України» видавництва «Мистецтво» у категорії «Арт-книга». «Популярна історія християнства» Сергія Саннікова (видавництво «Самміт-книга») та «Князі Радзивіли» колективу українських, білоруських та російських авторів (видавництво «Балтія-Друк») отримали дипломи ІІ ступеня у номінаціях «Культура. Наука. Освіта» та «Надруковано у співдружності».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY