detector.media
28.08.2013 10:09
Пішла з життя журналістка «України молодої» Любов Янюк
Пішла з життя журналістка «України молодої» Любов Янюк

На 75-му році життя померла відома журналістка газети «Україна молода», заслужений журналіст України Любов Янюк. Про це повідомляє сайт видання.

 

У редакції «України молодої» Любов Янюк очолювала відділ листів. У газеті її називали своєю легендою, а також «редакційною мамою».

 

Любов Янюк закінчила в 1961 році факультет журналістики Київського державного університету ім. Тараса Шевченка, працювала в Державному комітеті телебачення та радіомовлення, потім - у газеті «Комсомолець Запоріжжя», далі - в «Радянській Україні». У газеті «Україна молода» вона була від  початку виходу - з 1991 року, коли Михайло Дорошенко створив нове суспільно-політичне видання.

 

Багато років Любов Янюк очолювала відділ листів, відстоювала честь газети в судах, оскільки досконало знала законодавчу базу. «Журналістка відіграла не останню роль у "помаранчевих" подіях 2004 року: коли Центрвиборчком був готовий оголосити переможцем президентських виборів Віктора Януковича з публікацією в "Урядовому кур'єрі", вона просто з цеху винесла і заховала плівки газети, цим самим зупинивши її друк», - пишуть колеги Любові Спиридонівни.

 

«Принципова, відкрита, прискіплива, небайдужа, закохана у життя й свою роботу, а ще весела, іронічна, з вогником - саме такою ми запам'ятаємо Любов Янюк. Її зауваження на редакційних "летючках" завжди були доречними, критика - кон­структивною, а тости на редакційних святах - мудрими й дотепними...», - йдеться у некролозі «України молодої».

 

Похорон Любові Янюк відбудеться у четвер, 29 серпня.

 

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним, колегам і друзям покійної.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY