detector.media
26.08.2013 14:34
Блогери викрили факт вилучення статті про указ Путіна з сайту «Коммерсанта»
Блогери викрили факт вилучення статті про указ Путіна з сайту «Коммерсанта»

Російськи блогери звинуватили сайт газети «Коммерсант» у видаленні статті про указ президента РФ Володимира Путіна, який наказує закрити вільний в'їзд в Сочі на час Зимових Олімпійських ігор у 2014 році. На зникнення статті з сайту, зокрема, звернули увагу лідер російського ЛГБТ-спільноти Микола Алексєєв, головред видання «Російська планета» Павло Пряніков, кореспондент московського бюро AFP Анна Мальпас, повідомляє Лента.ру.

 

У статті (її копія на даний момент доступна в кеші «ВКонтакте») йдеться про указ президента РФ Володимира Путіна, відповідно до якого в Сочі з січня по березень 2014 забороняється проводити протестні мітинги і будь-які інші публічні заходи, не пов'язані зі спортивною тематикою. Крім цього, на цей період в Сочі без спеціальних дозволів заборонено в'їзд будь-якого автотранспорту, не зареєстрованої в місті.

 

У матеріалі також наводилися думки правозахисників і громадських активістів, які заявили, що подібний указ суперечить Конституції РФ. Як зазначив Микола Алексєєв, обмеження на свободу зборів можуть бути введені лише федеральним законом, а не президентським указом, і пообіцяв оскаржити його у Верховному суді РФ.

 

Указ Володимира Путіна про посилені заходи безпеки на час Олімпійських ігор у Сочі, датований 19 серпня, був опублікований в «Російській газеті» 23 серпня.

 

Як відомо, Зимові Олімпійські ігри пройдуть в Сочі з 7 по 23 лютого 2014 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY