detector.media
23.08.2013 12:05
Перший національний покаже унікальне відео у докфільмі «Незалежність. Силовий варіант»
Перший національний покаже унікальне відео у докфільмі «Незалежність. Силовий варіант»

26 серпня на Першому національному відбудеться прем'єра документального фільму «Незалежність. Силовий варіант». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Стрічка вийде в ефір о 12.00.

 

Фільм «Незалежність. Силовий варіант» показує хроніку силового протистояння напередодні здобуття Україною незалежності.

 

Як повідомляє канал, свого часу борці за незалежність нашої країни почали вибудовувати силовий варіант протистояння з Державним комітетом з надзвичайного стану (ДКНС, рос. - ГКЧП). Звичайно, озброєні формування створювалися таємно, адже відкриті дії в цьому напрямку стали би приводом введення військ у Київ та оголошення надзвичайного стану. У фільмі докладно розповідається про дії Народної ради, що створила власний центр опору ДКНС.

 

Документальну стрічку створено на основі архівного відео екс-депутата Ярослава Кендзьора. Автор і ведучий - Марк Гресь, режисери - Сніжана Потапчук, Олександр Ковш.

 

«У фільмі "Незалежність. Силовий варіант" чимало унікальних відеоматеріалів. Аби зацікавити глядачів, розповім, що у стрічці є кадри про формування Рівненського полку для підтримки незалежності України. У ті дні почали розконсервовувати військову техніку, з РУХівців сформували екіпажі для танків. Танки в будь-який момент готові були вирушити до Києва. Більше про найцікавіші події того часу ви зможете дізнатися безпосередньо з фільму», - говорить автор фільму, директор ТО документальних фільмів і програм НТКУ Марк Гресь.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Перший національний підготував спеціальне програмування до Дня Державного прапора України, який відзначається 23 серпня. Глядачі каналу побачать трансляції святкування у столиці та регіонах, а також тематичні документальні фільми та святкові концерти.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY