detector.media
22.08.2013 17:55
Перший національний покаже прем’єру документального фільму «Символ Держави»
Перший національний покаже прем’єру документального фільму «Символ Держави»

23 серпня, у День Державного прапора України, Перший національний покаже документальний фільм власного виробництва «Символ Держави». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Стрічка вийде в ефір об 11.15.

 

Фільм «Символ Держави» побудований на відеокадрах, що фіксують першу появу українського жовто-блакитного прапора у новітній історії України. Як зазначає канал, глядачі побачать унікальні матеріали про підготовку підняття українського стяга на мітингу у Львові, що так і не відбулося. Також у фільмі зібрані кадри про перші підняття українського прапора над державними установами - над будівлею місцевої ради у Стрию, над Львівською ратушею, над Верховною Радою в Києві.

 

Фільм створено на основі відео-архіву екс-депутата Ярослава Кендзьора.  Автор і ведучий - Марк Гресь, режисери - Сніжана Потапчук, Олександр Ковш.

 

«Фільм «Символ Держави» - це унікальна стрічка, бо побудована на матеріалах, яких іще ніхто не бачив. Усі пам'ятають відео, коли під час проголошення незалежності український прапор заносять до Верховної Ради. Що було далі - знає тільки дуже обмежене коло людей. У своєму фільмі ми покажемо продовження цих подій. Закликаю подивитися цей документальний фільм - буде надзвичайно цікаво», - сказав автор фільму, директор ТО документальних фільмів і програм НТКУ Марк Гресь.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Перший національний підготував спеціальне програмування до Дня Державного прапора України, який відзначається 23 серпня. Глядачі каналу побачать трансляції святкування у столиці та регіонах, а також тематичні документальні фільми та святкові концерти.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY