detector.media
22.08.2013 14:51
На зйомках фільму «Жінка-банкомат» для каналу «1+1» героїням не платили грошей
На зйомках фільму «Жінка-банкомат» для каналу «1+1» героїням не платили грошей

«1+1 продашн» проводив зйомки нового документального фільму  про українок-заробітчанок «Жінка-банкомат»  , який вийде на «1+1» 26 серпня, близько місяця. Підготовка до роботи над проектом тривала з  травня. Про це «Детектор медіа» повідомив автор фільму Аким Галімов.

 

Стрічка вийде в ефір о 23.00. Продюсер  фільму - Наталка Якимович, а режисер - Ганна Яровенко.

 

Документальний фільм розповідає про долю українок, які виїхали в Італію на заробітки та залишили в Україні своїх дітей. Кожна з героїнь розказує, з яких причин поїхала заробляти гроші і як підтримує зв'язок зі своїми рідними. Зйомки фільму проходили паралельно, знімальна група спостерігала за життям жінок в Італії та їхніх дітей в Україні.

 

Як зазначив автор фільму, своїм героїням продакшн не платив за зйомки, це було одним із принципів авторів фільму.

 

Героїв сюжету  творці фульму шукали через громадські організації, інтернет, журналістів у Італії та на Західній Україні. За словами Акима Галімова, найважчим у зйомках було не знайти героїв, а розговорити їх.  «Найважче у зйомках було домовитись, щоб люди говорили. Перш за все це пов'язано з новим законом, відповідно до якого грошові перекази заробітчан мають оподатковуватись.  Зрозуміло, що після таких «нововведень»  люди не хотіли розмовляти на цю тему й не розказували, скільки грошей заробляють. До того ж  у замкненості заробітчанок зіграв свою роль і соціальний фактор. Важко говорити про те, що ти тут миєш поли, чи виконуєш ще якусь низько спеціалізовану роботу»,  - розповів Аким Галімов.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», канал «1+1» вважає, що це перша документальна стрічка, в якій ґрунтовно досліджено соціальний аспект заробітчанства в Україні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY