detector.media
15.08.2013 11:37
Газета «Експрес» повідомила, що відновила вихід
Газета «Експрес» повідомила, що відновила вихід

Усі підприємства, які забезпечують підготовку  та випуск  у світ львівської газети «Експрес», сьогодні зранку відновили повноцінну роботу. Про це повідомляє видання.

 

«Це підтвердили їх керівники. Міністерство доходів зняло обмеження на своєму центральному сайті,  які були встановлені  цього понеділка - без будь-яких підстав та пояснень. Повторне блокування діяльності газети, що трапилось вже вдруге за останні три місяці, призвело до того, що учора  опівдні журналісти  "Експресу" розпочали  акцію громадянського протесту. У її рамках вони оголосили міністру Клименку 48-годинний ультиматум, вимагаючи упродовж цього часу зняти будь-які незаконні обмеження у діяльності  газети», - звертає увагу «Експрес».

 

Головний редактор газети «Експрес» Ігор Починок  висловив подяку  усім, хто підтримував газету. Також  він заявив, що, незважаючи на припинення тиску на видання, газета домагатиметься правової оцінки  дій посадових осіб Міністерства доходів: «Ми припускаємо, що проти газети з метою політичного тиску був застосований інструмент, який зазвичай використовують супроти підприємців як елемент оригінальної корупційної схеми: підприємцям навмисне створюють проблеми, щоб за хабар їх усунути. За ці дні ми отримали десятки повідомлень, які підтверджують цю думку. Це спонукає нас більш ретельно вивчити цю проблему і довести справу до конкретного результату».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», львівська газета «Експрес» заявила, що з 12 серпня заблокована повноцінна діяльність шести підприємств, що забезпечують підготовку, випуск у світ та розповсюдження газети. Нібито, починаючи з 16.30 12 серпня, ці підприємства одночасно позбавлені можливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних. У «Експресі» заявили, що при відправленні податкових накладних для реєстрації повертається електронна квитанція, в якій ДПС зазначає, що документ не прийнято у зв'язку начебто з помилкою. Головний редактор газети «Експрес» Ігор Починок вважає причиною конфлікту відмову газети друкувати рекламні матеріали про першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова та віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула та критичні матеріали про Партію регіонів

 

У відповідь на заяву львівської газети «Експрес» Міністерство доходів і зборів заявило, що його співробітники не здійснювали дій, спрямованих на обмеження діяльності компаній, що видають газету.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY