detector.media
12.08.2013 14:41
Головред «Наших грошей» заявив, що журналістські розслідування здатні зривати корупційні схеми
Головред «Наших грошей» заявив, що журналістські розслідування здатні зривати корупційні схеми

Журналістські розслідування реально призводять до припинення корупційних схем та оборудок в Україні, заявив Олексій Шалайський, головний редактор видання «Наші гроші» в інтерв'ю «Голосу Америки». Про це йдеться на сайті мовника.

 

«Випадки, коли журналістські розслідування припиняють злочинні схеми, можна розділити на дві категорії. Перша - в результаті запитів до правоохоронних органів, які готують  юристи на основі журналістських розслідувань. Друга -  коли піднімається інформаційна хвиля, яку влада не може ігнорувати, і сама припиняє оборудку», - сказав пан Шалайський.

 

На думку головного редактора видання «Наші гроші», корумпованість України можна пояснити тим, що українці не до кінця уявляють масштаби корупції і мало знають про результати розслідувань журналістів.

 

Наразі Олексій Шалайський у складі групи журналістів перебуває у США, де вивчає досвід боротьби з корупцією.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», після виходу в ефір сюжету програми «Гроші» на каналі «1+1», де йшлося про корупційні схеми в бізнесі на мобільних кав'ярнях, і порушення кримінальної справи з Дніпровського райвідділу було звільнено вісім міліціонерів. Про це «Детектор медіа» повідомив автор сюжету Олексій Кутєпов.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY