detector.media
09.08.2013 16:21
Влада Керчі здійснює тиск на ТРК «Бриз», незаконно розриваючи договір на оренду землі (ОНОВЛЕНО)
Влада Керчі здійснює тиск на ТРК «Бриз», незаконно розриваючи договір на оренду землі (ОНОВЛЕНО)

Інтернет-видання «Керчь.ФМ» заявляє, що влада Керчі здійснює тиск на ЗМІ і зриває виробничу діяльність ТРК «Бриз», що призведе до припинення мовлення 10 ФМ-радіостанцій на території міста. Про це йдеться у новині видання «Власти Керчи намерены незаконно уничтожить 10 ФМ-радиостанций Керчи».

 

Видання інформує, що міська влада надіслала до ТРК «Бриз» лист, яким інформує  про розірвання договору про оренду ділянки землі, на якій розміщено підприємство, і вимагає повернення ділянку орендодавцю. Документ підписаний заступником міського голови Святославом Брусаковим. У листі йдеться, що ТРК «Бриз» повинна звільнити орендовану ділянку землі до 12 серпня.

 

Як пише видання, на земельній ділянці за адресою вул. Чернишевського, 47А встановлено ​​радіовежу, з якої здійснюється мовлення 10 провідних ФМ-радіостанцій України на території Керчі. Припинення роботи радіовежі призведе до повного відключення усього ФМ-радіомовлення у місті.

 

Редакція видання вважає вимогу заступника мера звільнити ділянку землі незаконною і повідомляє, що ТРК «Бриз» сплачує за землю в повному обсязі.  «У редакції є договір, який офіційно укладений з міськрадою. Рішенням сесії виконкому міськради договір офіційно пролонгований ще на п'ять років», - зазначає видання «Керчь. ФМ». Оплата за даним договором здійснюється регулярно, підкреслює видання.

 

У той самий час у своєму листі Святослав Брусак посилається на те, що договір, укладений між міськрадою і ТРК «Бриз», нібито втратив свою силу. «Ця інформація є недостовірною. ТРК «Бриз» розцінює даний лист як явну спробу тиску на ЗМІ», - заявили в редакції.

 

Редактор інтернет-видання Ірина Сєдова повідомила на своїй сторінці у Facebook, що сайт «Керчь.ФМ» піддався серйозній атаці хакерів. «Ми вважаємо, що це ще одна спроба тиску на ЗМІ з боку міської влади Керчі. Найближчим часом робота сайту буде відновлена», - написала пані Сєдова.

 

За її словами, 12 серпня перед виконкомом Керченської міської ради відбудеться мітинг «Захист свободи слова в Керчі».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», міліція міста Керч (АР Крим) почала розслідування за фактами погроз вбивством керченському міському голові Олегу Осадчому, які нібито були розміщені у коментарях до статті, опублікованої у інтернет-виданні «Керчь.ФМ».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY