detector.media
09.08.2013 15:15
Фільм «Зелена кофта» Володимира Тихого увійшов у конкурсну програму кінофестивалю у Сан-Себастьяні
Фільм «Зелена кофта» Володимира Тихого увійшов у конкурсну програму кінофестивалю у Сан-Себастьяні

Фільм «Зелена кофта» українського режисера, сценариста і продюсера Володимира Тихого був відібраний для участі в конкурсній програмі секції «New directors» Міжнародного кінофестивалю у Сан-Себастьяні (Іспанія), який пройде цього року з 20 по 28 вересня. Про це повідомляє компанія «Артхаус Трафік».

 

Український трилер «Зелена кофта», що став другою повнометражною роботою Володимира Тихого, - це сучасна міська історія про дівчинку-підлітка, яка намагається знайти і покарати маніяка, який викрав її молодшого брата.

 

У фільмі задіяні переважно непрофесійні актори - Олександра Петько (виконавиця головної ролі 13-річної Олі) і Борис Гавриленко.  У стрічці також знялись українські режисери театру і кіно Юрій Одинокий, Тарас Ткаченко та Леся Калинська

 

Фільм «Зелена кофта» спродюсований компанією «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.  Продюсери - Володимир Тихий, Денис Іванов та Ігор Савиченко. Національну прем'єру кінострічки заплановано на першу половину 2014 року.

 

Режисер і автор сценарію фільму - Володимир Тихий, один з провідних українських кінематографістів свого покоління, ініціатор, співпродюсер, а також автор декількох короткометражних фільмів проектів «Мудаки. Арабески» і «Украіна.Гудбай!». У 2000 році він дебютував повнометражної кінострічкою «Мийники автомобілів», міжнародна прем'єра якого відбулася на кінофестивалі в Карлових Варах.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», фрагменти фільму «Зелена кофта» були представлені у секції Work in Progress Варшавського МКФ, в рамках роботи Українського національного павільйону в Каннах і на 4-му Одеському міжнародному кінофестивалі.

 

Престижний міжнародний кінофестиваль класу «А» у Сан-Себастьяні з моменту свого заснування в 1953 році вважається одним з найважливіших кінематографічних подій у світі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY