detector.media
05.08.2013 16:59
Редактор «Керчь.ФМ» заявляє, що міліція незаконно закрила справу про погрози їй у соцмережах
Редактор «Керчь.ФМ» заявляє, що міліція незаконно закрила справу про погрози їй у соцмережах

Міліція м. Керч (АР Крим) закрила кримінальну справу про погрози редактору інтернет-видання «Керчь.ФМ» Ірині Сєдовій. У  постанові говориться, що справа закрита у зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення. Про це йдеться на сайті онлайн-видання.

 

Ірина Сєдова заявляє, що справу про погрози закрили незаконно, тому вона вже оскаржила закриття кримінальної справи в суді. У своєму позові до суду редактор вказує на те, що слідчі дії та оперативно-розшукові заходи у її справі не проводилися.

 

«Сьогодні я подала до суду позов, в якому оскаржу постанову про закриття кримінальної справи за статтею «Погроза вбивством». Про те, що моє справа закрита, я дізналася тільки 26 липня. Хоча на самій постанові стоїть дата 1 лютого. На допити у цій справі я ходила три рази. У січні, квітні і в червні. Без повісток, просто по телефонному дзвінку. Оскільки в цій справі мені було присвоєно статус потерпілої, я навіть не подумала збирати докази того, що я ходжу на допити. Всі три рази мене допитували різні люди. Тепер з'ясувалося, що справу, виявляється, закрили ще взимку», - коментує пані Сєдова.

 

«Керчь.ФМ» повідомляє, що постанова про закриття справи є незаконною, оскільки міліцією не було проведено досудового розслідування та інших слідчих дій, пов'язаних із встановленням осіб, які вчинили кримінальний злочин. Також журналісти онлайн-видання наголошують, що  у справі немає ніяких даних про те, що такі заходи могли бути проведені.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у січні 2013 року  Ірина Сєдова заявила про погрози фізичної розправи, які вона отримала через соціальні мережі. Загрози і особисті образи на її адресу надійшли після низки її публікацій. Повідомлення з погрозами журналістка почала отримувати 10 січня з 29-ти різних акаунтів у соціальній мережі «ВКонтакте». Журналістка звернулася із відповідною заявою у міліцію, а також до відділу по боротьбі з кіберзлочинами Служби безпеки України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY