detector.media
02.08.2013 12:05
4 серпня – «Простір Вільної Білорусі» у Києві

 4 серпня в Маріїнському парку в Києві українські громадські організації створять «Простір Вільної Білорусі». «Простір» об'єднає цілу низку правозахисних та культурно-мистецьких заходів, приурочених до Дня солідарності з Громадянським суспільством Білорусі.

 

У неділю з 12.00 і протягом цілого дня поряд із сценою «Мушля» у парку відбуватимуться: фотовиставка, перформанс на тему прав людини в Білорусі, збір підписів під петиціями Amnesty International  проти секретності навколо смертної кари в Білорусі та на захист білоруського громадянського суспільства, «Вільний університет», «Білоруський боді-арт» та інші заходи.

 

Особлива подія - о 16.00 - міні-лекція, присвячена історії політичної карикатури, та майстер-клас від відомого українського карикатуриста, переможця та призера численних конкурсів карикатури Олега Смаля.

 

Центральна вечірня подія - спеціальний показ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA документальної стрічки «Доволі! До волі...» білоруських режисерів Андрея Куціли та Вячаслауа Ракіцького (2011). Фільм присвячено подіям грудня 2010 року в Мінську, коли після президентських виборів тисячі людей вийшли на вулиці з мирними протестами. Показ фільму розпочнеться о 20.30. Після показу запрошуємо Вас до обговорення стрічки та ситуації в Білорусі за участі білоруських політичних емігрантів та членів Міжнародної спостережної місії Комітету міжнародного контролю за ситуацією з правами людини в Білорусі. Модератор дискусії - співкоординатор проекту «Без кордонів» («Центр Соціальна Дія») Максим Буткевич.

 

За більш детальною інформацією звертайтеся до Марії Томак за тел. (067)2464343
або e-mail tomak.maria@gmail.com

 

«Простір Вільної Білорусі» - цілковито позаполітичний захід, мета якого - підтримати білоруських правозахисників, громадських активістів та всіх активних громадян, а також розширити уявлення українців про ситуацію з правами людини за північним кордоном.

 

До створення «Простору Вільної Білорусі» долучилися: Центр Громадянських Свобод (ccl.org.ua), Amnesty International в Україні (amnesty.org.ua), Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA (docudays.org.ua), Інститут «Республіка», Фундація Регіональних Ініціатив (fri.com.ua), Конгрес Національних Громад (kngu.org).

 

Міжнародний День солідарності з громадянським суспільством Білорусі було проголошено 4 серпня 2012 року, в першу річницю позбавлення волі Алєся Бєляцького, одного з провідних білоруських правозахисників, голови Правозахисного центру «Вясна» та віце-президента Міжнародної Федерації прав людини. Нагадаємо, що Білорусь залишається єдиною європейською країною, де не діє Європейська конверсія з прав людини, а найвищою мірою покарання досі залишається смертна кара.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY