detector.media
29.07.2013 12:32
Побитий на ДТП у Києві фотокореспонедент каже, що міліція не хоче відкривати провадження за ст. 171
Побитий на ДТП у Києві фотокореспонедент каже, що міліція не хоче відкривати провадження за ст. 171

Фотокореспондент Максим Требухов, який публікується у ЗМІ під псевдонімом Максим Перепелиця, стверджує, що у своїй заяві щодо нападу на нього 26 липня під час зйомки ДТП у Києві, вказав порушення за статтею 171 Кримінального кодексу - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Але правоохоронці, за його словами, не хочуть порушувати провадження за цією статтею. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

«Заяву я написав просто на місці, коли приїхала оперативна слідча група. Не буду казати, скільки я чекав, поки вона приїде, і як пояснював, куди потрібно приїхати. В заяві я чітко вказав порушення статті 171 ККУ, але міліціонери не хочуть порушувати провадження за цією статтею. Їм куди зручніше  стаття125 (ККУ "Умисне легке тілесне ушкодження" - ТК), хоча я акцентував увагу саме на нападі на журналіста, тому що ще до початку конфлікту представився», - заявив журналіст.

 

«Схиляюся до думки, що в нашій країні йде війна, не оголошена тиха громадянська війна, вона проявляється по-різному, але як один із проявів - це постійне побиття журналістів і часто не простими людьми ...», - каже пан Требухов.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», на фотокореспондента напали 26 липня в центрі столиці, коли він знімав ДТП. За інформацією видання «Голос Столиці», з яким співпрацює постраждалий,  міліціонер відмовився реагувати на звернення журналіста і допоміг втекти нападнику.

 

Пан Требухов занепокоєний тенденцією нападу на журналістів. «Кінця всього цього  немає як і по всім іншим подібним випадкам. По Лазебнику вже більше року нічого не зрушується з мертвої точки, Снісарчук/Содель, вчорашня історія з колегою з АР і багато іншого. Міліціонери просто знущаються над людьми, а судді продовжують плести злочинні мережі і закон не працює. Присутні на місці інциденту представники виконавчої влади відмовляються виконувати свої професійні обов'язки та ще й допомагають вчинила злочин сховатися і ховаються самі! Я вже не розумію в якій країні живу і що тут коїться ...», - каже журналіст.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», прес-служба столичної міліції заявила, що нападника на Максима Требухова  затримано і доставлено до райуправління. Подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікацією ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України: «Умисне легке тілесне ушкодження». Наразі проводиться досудове розслідування.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY