detector.media
27.07.2013 23:19
FEMEN: Судове засідання щодо затриманого фотокора New York Times призначили на ранок неділі (ОНОВЛЕНО)
FEMEN: Судове засідання щодо затриманого фотокора New York Times призначили на ранок неділі (ОНОВЛЕНО)
Фотографи влаштовують акцію під стінами Оболонського райсуду

У неділю 28 липня о 10-тій ранку Оболонський районий суд Києва має розглядати справу затриманого сьогодні міліцією фотокореспондента New York Times Дмитра Костюкова. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів фотограф Максим Дондюк. Цю інформацію з посиланням на адвоката Ярослава Яценка поширили й учасниці FEMEN.

 

Фотографи вирішили зібратися о 10-тій ранку біля будівлі суду. За даними пана Яценка, у пана Костюкова - зашита рана на обличчі, а «швидку» йому викликали за три години після завдання травми. Також фотографу невідомо, де перебуває його камера.

 

Усіх чотирьох, наголошує адвокат, затримали на ніч до початку судового засідання: «Зазначу, що положення КпАП про право міліції затримувати громадян на ніч до засідання суду вже давно скасовані, і зараз адміністративне затримання може тривати не більше 3 годин. Тобто, оболонская міліція зараз порушує закон».

 

Як повідомляє відділ зв`язків з громадськістю МВС України, фотографа затримали на Оболонському проспекті під час зйомки «оголених дівчат». «На зауваження правоохоронців вони не відреагували», - йдеться у повідомленні МВС України.

 

За даними міліції, всіх чотирьох було доставлено до Оболонського райуправління. На учасниць FEMEN складено адміністративні протоколи за статтею 173 КУпАП: «Дрібне хуліганство», а на Дмитра Костюкова – за статтею 185 КУпАП: «Злісна непокора законній вимозі працівника міліції». Матеріали буде передано до суду.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», фотографа затримали сьогодні разом із трьома учасницями руху FEMEN. Як ідеться у поширеній рухом заяві, це сталося у момент, коли ті виходили з будинку на акцію протесту щодо урочистостей з нагоди 1025-річння хрещення Київської Русі.

 

Лідера руху Анну Гоцул сьогодні ввечері жорстоко побив невідомий, відібравши у неї лептоп. Нині вона перебуває у лікарні.

 

«Детектор медіа»

Фото Максима Поліщука

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY