detector.media
26.07.2013 17:10
В Україні знімають народну комедію «Хроніки» за зразками стрічок Еміра Кустуріци
В Україні знімають народну комедію «Хроніки» за зразками стрічок Еміра Кустуріци

Зйомки комедії «Хроніки», що отримала фінансову підтримку від Державного агентства України з питань кіно, стартували 10 травня в селі Ільці Івано-Франківської області. Про це повідомляє прес-служба компанії CLEVER Group.

 

Фільм «Хроніки», який його творці визначають за жанром як «народну комедію» складається з трьох новел: перша - про невдалий футбольний матч, друга - про таємниці, які відкриваються на весіллі, третя - про незвичайний заповіт.

 

Зйомки проводить компанія «Трембіта-Кіно». Автором сценарію та продюсером виступив режисер картини Іван Кравчишин. Літературна основа сценарію - оповідання Богдана Волошина, галицького письменника, відомого під псевдонімом пан Марциняк. У зйомках задіяні актори театрів Львова, Тернополя, Коломиї, Івано-Франківська та Києва: Олег Цьона («Данило - князь Галицький», «Богдан», «Тойхтопройшовкрізьвогонь»), Зіновій Симчич («Борода»), Наталя Кубишин, Володимир Мовчан («Третій зайвий», «Психопатка»).

 

Знімальний період стрічки «Хроніки» триватиме до кінця літа, монтаж завершиться до кінця року.

 

«Судячи з перших кадрів, фільм дійсно нагадує роботи Еміра Кустуріци, але в українському стилі з нашим унікальним колоритом і атмосферою. Режисер зробив спробу заглянути в справжнє, приховане від непосвячених спостерігачів життя Західної України. Подивимося, якою стрічка вийде, але я впевнений, вона дасть можливість і посміятися, і задуматися над тим, наскільки різні люди живуть поруч з нами», - зазначив Денис Ржавський, голова Української Кіноасоціації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY