detector.media
19.07.2013 16:00
Міліція стверджує, що журналіст 5-го каналу перешкоджав розгону протестувальників (ВІДЕО)
Міліція стверджує, що журналіст 5-го каналу перешкоджав розгону протестувальників (ВІДЕО)

Начальник ГУ МВС України в Києві Валерій Коряк стверджує, що журналіст 5-го каналу хапав співробітників міліції за руки під час подій на Майдані Незалежності у Києві у ніч на 19 липня, коли правоохоронці зносили намети врадіївських протестувальників. Про це заявив на брифінгу 19 липня.

 

«5-й канал за руки хапає  наших співпрацівників, не  повинно цього бути. Ми не маємо заважати один одному виконувати свою роботу, - сказав пан Коряк. - Учора усі розуміли, що намети стоять протизаконно. Але ті ж журналісти питають, чому ви приїхали сюди і забираєте ці намети? Вони не повинні там стояти, це такий порядок».

 

На підтвердження своїх слів співробітники міліції надали свої відеоматеріали, змонтовані з оперативного відео подій на Майдані Незалежності  18-19 липня.

 

 

 

 

«Висловлювання, що когось побили, а особливо журналістів - це спроба штучно створити соціальне напруження і не більше. Усі, хто там був, усе бачили. «Беркут» співпрацював, людей роздвинули, зробили ланцюг і все. Ніхто нікого не бив, у нас достатньо відеоматеріалів», - переконує начальник київської міліції.

 

Також Валерій Коряк звернувся до журналістів з проханням «не знаходитись в епіцентрі» подій: «Будьте поряд, монтуйте сюжети, ніхто нікого не чіпає».

 

Нагадаємо, уночі 19 липня знімальна група 5-го каналу постраждала від дій «Беркуту» під час знесення наметів врадіївських протестувальників на Майдані Незалежності. Правоохоронці застосували силу проти журналістів Андрія Ковальова і Олександра Аргата та оператора Дмитра Демішева.

 

Андрій Ковальов уночі подав заяву черговому прокуратури про перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

 

У той самий час начальник ГУ МВС України в Києві  Валерій Коряк заявив, що міліція спрацювала якісно під час розгону мітингу на Майдані Незалежності у ніч на 19 липня і заперечив побиття журналіста 5-го каналу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY