detector.media
19.07.2013 13:03
Міжвідомча робоча група взяла на контроль справу із побиття журналістів 5-го каналу
Міжвідомча робоча група взяла на контроль справу із побиття журналістів 5-го каналу

Комітет оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, взяв на контроль з'ясування обставин інциденту за участю журналістів у Києві вночі, 19 липня, під час знесення наметів на Майдані Незалежності.

 

В МВС на запит Міжвідомчої робочої групи повдомили, що про побиття та перешкоджання професійній діяльності з боку правоохоронців заявили кореспонденти 5-го каналу у ніч проти п'ятниці 19 липня . Обставини цих подій на разі з'ясовуються.

 

Раніше Медіапрофспілка і Спілка журналістів звернулися до Генеральної  прокуратури з вимогою покарати міліціонерів- бійців спецпідрозділу МВС «Беркут», які вночі 19 липня побили журналістів у центрі Києва. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 19 липня правоохоронці під час згнесення наметового містечка протестувальників із Врадіївки на Майдані Незалежності у Києві застосували силу проти журналістів 5-го каналу Андрія Ковальова і Олександра Аргата та оператора Дмитра Демішева.  Пан Ковальов постраждав від дій міліції кілька разів: його штовхали, били по голові. Олександра Аргата з оператором повалили на асфальт.  Один з підполковників міліції бив по камері та  погрожував Андрію Ковальову.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY