detector.media
19.07.2013 12:22
Спілка журналістів і медіапрофспілка вимагають відставки Захарченка і реформи міліції
Спілка журналістів і медіапрофспілка  вимагають відставки Захарченка і реформи міліції

Рада Незалежної медіа профспілки (НМПУ) та Національна спілка журналістів України (НСЖУ) 19 липня спільно звернулися до Президента України Віктора Януковича з вимогою звільнити Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Про це інформує прес-служба НМПУ.

 

«Ми, Рада НМПУ і Національна спілка журналістів, вимагаємо звільнити Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка  та  провести реформу міліції. Міністр публічно давав обіцянки забезпечити безпеку журналістів, однак свого слова не дотримався.  У сьогоднішньому вигляді міліція становить суспільну небезпеку», - йдеться в спільній заяві НСЖУ і НМПУ.

 

Медіапрофспілка і Спілка журналістів  також звертаються до Генеральної  прокуратури з вимогою покарати міліціонерів- бійців спецпідрозділу МВС «Беркут», які вночі 19 липня побили журналістів у центрі Києва.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 19 липня правоохоронці під час згнесення наметового містечка протестувальників із Врадіївки на Майдані Незалежності у Києві застосували силу проти журналістів 5-го каналу Андрія Ковальова і Олександра Аргата та оператора Дмитра Демішева.  Пан Ковальов постраждав від дій міліції кілька разів: його штовхали, били по голові. Олександра Аргата з оператором повалили на асфальт.  Один з підполковників міліції бив по камері та  погрожував Андрію Ковальову.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY