detector.media
17.07.2013 12:11
До 1 серпня – прийом заявок для участі у тренінгу про запобігання конфліктів у Придністров’ї
До 1 серпня – прийом заявок для участі у тренінгу про  запобігання конфліктів у Придністров’ї

Фонд Східна Європа та партнери оголошують відбір учасників тренінгів для журналістів з України, Росії та Молдови, включаючи Придністров'я.

 

Тренінги є частиною проекту «Налагодження зв'язків між громадськими організаціями, бізнес-асоціаціями та масмедіа з Молдови, України та Росії задля запобігання конфліктам у Придністров'ї». Діяльність в рамках проекту направлена на розбудову потенціалу громадських організацій, бізнес та ЗМІ регіону для участі у подоланні наслідків конфлікту в Придністров'ї. Одним з компонентів проекту є проведення заходів, направлених на підвищення професійних навиків журналістів.

 

До участі у тренінгах запрошуються журналісти, які працюють в місцевих та національних ЗМІ України, Росії та Молдови, включаючи Придністров'я.

 

Тренінги будуть проводитися у вересні-жовтні в різних регіонах Молдови, України та Росії.

 

Серед основних тем тренінгів: дотримання професійних та етичних стандартів журналістики при роботі в конфліктних регіонах для журналістів непартійних, об'єктивних, незалежних ЗМІ при висвітленні подій в цих регіонах, актуальних питань розвитку місцевих громад, не прив'язуючись до конфліктних геополітичних та політизованих тем.

 

Кожна група включатиме учасників з України, Росії та Молдови, включаючи Придністров'я. Тренінги проводитимуться російською мовою.

 

Теми тренінгів:

- відображення у ЗМІ питань місцевого розвитку та подій в місцевих громадах;

- журналістська етика в конфліктних регіонах;

- методи роботи, які можуть використовуватися ЗМІ в конфліктних регіонах.

 

Очікується, що по завершенню тренінгу учасники тренінгів зможуть готувати та розміщувати свої матеріали на регіональному електронному порталі, який буде створений в рамках проекту.

 

Критерії вибору учасників:

- активна журналістська робота в українських місцевих та національних ЗМІ;

- обізнаність та інтерес до соціальної сфери, тематики місцевого розвитку та інших галузей, дотичних до проекту;

- висвітлення подій місцевого розвитку в регіонах, близьких до кордону з Молдовою, або інтерес до тем, дотичних до тематики проекту;

- мотивація до участі у тренінгах;

- знання англійської мови буде додатковою перевагою.

 

Для участі у програмі варто надати наступні документи:

- заповнену аплікаційну форму (російською мовою). Шаблон форми знаходиться на сайті Фонду Східна Європа-Україна: www.eef.org.ua  в розділі «Прес-Центр. Новини»);

- резюме англійською або російською мовою;

- короткий опис видання, яку представляє кандидат, в довільній формі англійською чи російською мовами.

 

Останній термін подання документів - 1 серпня до 18.00.

 

Заявки повинні бути надіслані на адресу електронної пошти: oshavarova@eef.org.ua  з поміткою у темі листа «Тренінги для медіа».

 

Питання щодо цього оголошення можуть бути надіслані у письмовому вигляді Юрію Піскалюку, менеджеру програм Фонду Східна Європа, електронною поштою на адресу: yuriyp@eef.org.ua .

 

Проект реалізується Фондом Східна Європа-Молдова (ФСЄ-М) у співпраці з Фондом Східна Європа-Україна (ФСЄ-У) та Фондом «Нова Євразія»-Росія за фінансової підтримки Європейського Союзу та Королівства Швеція.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY