detector.media
15.07.2013 12:01
Фотографу з Росії, який зняв бійку молодиків з Білої Церкви, заборонили в’їзд в Україну (ОНОВЛЕНО)
Фотографу з Росії, який зняв бійку молодиків з Білої Церкви, заборонили в’їзд в Україну (ОНОВЛЕНО)

Україна заборонила в'їзд на свою територію громадянину Росії Юрію Барабашу, який працює в українському видавництві «Темпора» та неодноразово проводив фотозйомку  акцій протесту в Україні. Про це повідомила кореспондент «Української правди» Катерина Аврамчук у своєму Facebook.

 

За словами міліціонерів, які його затримали, у список осіб з забороною для в'їзду фотокореспондент потрапив 10 липня. «Громадянину Російської Федерації Юрію Барабашу заборонили в'їзд на територію України. Сьогодні вранці його зняли з потягу на станції Конотоп, де двоє міліціонерів заявили, що він - в списку нев'їздних. За словами міліціонерів, які його затримали, у список осіб з забороною для в'їзду він потрапив 10 липня», - написала журналістка.

 

У коментарі «Українській правді» Юрій Барабаш повідомив, що 15 липня станом на 11.13 він перебуває на станції Хутір-Михайлівський, на кордоні Росії і України. Заборона на в'їзд в Україну для фотографа триватиме п'ять років. «Зараз я на кордоні. Міліціонери, які мене затримали, сказали, що заборона в'їзду діє до 2018 року. Причини не називали, але сказали, що це все - з подання СБУ», - сказав пан Барабаш.

 

Наразі СБУ відмовилась коментувати заборону в'їзду в Україну журналісту Юрію Барабашу. Про це заявила Лада Сафонова, керівник прес-служби СБУ, пише «Тиждень».

 

«Наразі ми не коментуємо цю ситуацію, а якщо будуть додаткові деталі, то пізніше повідомимо громадськість», - заявила пані Сафонова. На запитання, чи можливий в'їзд Барабаша в Україну раніше 2018 року, Лада Сафонова  наголосила: «Ми просто не коментуємо цю ситуацію і крапка».

 

«Українська правда» припускає,  що фотографу заборонили в'їзд «за активну журналістську діяльність».

 

«Живе він в Києві вже напевно більше п'яти років. І мову знає краще за Азарова :) Не можу просто знайти іноих причин для депортації, окрім активної критики української влади...», - написала Катерина Аврамчук.

 

Юрій Барабаш в Україні працював у видавництві «Темпора», фотографував вуличні протести і активно критикував українську владу. Фотографії з акцій протесту, які знімав пан Барабаш, неодноразово публікувала «Українська правда».

 

«Українська правда» також пише, що під час акції 18 травня, коли  Юрій Барабаш фотографував бійку молодиків з Білої Церкви, вони на нього напали і намагалися вибити фотоапарат. Також фотокореспондент був серед затриманих під час проведення акції на Майдані Незалежності на честь 8-ї річниці Помаранчевої революції у 2012 році.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY