detector.media
11.07.2013 17:40
Власник нового телеканалу «112-Україна» Андрій Подщипков: «Рішення про інвестування коштів у телеканал я прийняв на останній MIP TV»
Власник нового телеканалу «112-Україна» Андрій Подщипков: «Рішення про інвестування коштів у телеканал я прийняв на останній MIP TV»
Гендиректор і власник каналу «112-Україна» Андрій Подщипков і генпродюсер Олексій Семенов – про фінансування, команду та формат каналу

10 липня компанія ТОВ «112-ТВ» отримала ліцензію на супутникове мовлення телеканалу «112-Україна», створювати який почала ще з лютого цього року. Генеральний директор і власник каналу Андрій Подщипков заявляє, що його успішний бізнес у галузі консалтингу і трейдингу дає йому змогу самостійно фінансувати канал, а чутки про інших інвесторів заперечує. Чому бізнесмен з позамедійної сфери вирішив створювати телеканал і яким саме буде «112-Україна», розповіли Андрій Подщипков і генеральний продюсер каналу Олексій Семенов в інтерв'ю, наданому прес-службою каналу «Детектор медіа».

 

- Андрію Юрійовичу, хто фінансує канал?

Андрій Подщипков: - Я.

 

- Можете назвати основне джерело ваших доходів?

- Мені нічого приховувати - мій бізнес легальний, я добросовісний платник податків. Я успішно веду свій бізнес у галузі консалтингу і трейдингу в різних країнах світу, серед моїх партнерів такі відомі компанії зі світовим ім'ям як: Transammonia, IBE Trade, Yara S.A., Helm, Keytrade AG, Melars Group, Uralchem, Dreymoor, NF Trading, Yargus Manufacturing Inc та інші.

 

- Для чого вам телеканал?

- Я перестав 3-4 роки тому дивитись телебачення, як і багато інших людей в нашій країні, тому що воно отупляє, відволікає від повноцінного життя, формує найпростіші стереотипи, намагається мною маніпулювати і т.д. Я не уявляю собі Ганну Безлюдну чи Олександра Ткаченка, які, знайшовши півтори години часу на відпочинок, як пересічні телеглядачі, увімкнуть «1+1» або «Інтер», щоб насолодитись вечірнім серіалом. Це неможливо. Але до ефіру його ставити треба. Уявляєте, як це має руйнувати абсолютно професійних топ-менеджерів каналів: розуміння того, що ти ставиш до ефіру такий продукт, що ти не піднімаєш освітній рівень суспільства, а швидше - навпаки. Ось тому те, що створюю я, - медіа для тих, хто перестав дивитись загальнонаціональні канали. Ми зробимо перехід від форми до змісту.

 

- Ви думаєте, це буде затребувано?

- Світ говорить про такий перехід. Рішення про інвестування коштів у медіабізнес, в телеканал «112-Україна», я прийняв на останній MIP TV, де весь ринок говорив про появу нових форм медіа, інтегрованих з інтернетом. Усі втомилися «варитись» в одноманітності. Мені здається, що ми зі «112-Україна» - на правильному шляху. Погодьтесь, що та стрічка новин, яку вам пропонують телеканали, відрізняється від тієї, яку ви читаєте в мережі інтернет на інформаційних порталах. Темп життя змінився, оцінки змінились, а новинні масиви українських каналів залишилися з часів формування вітчизняного ТБ. Настав час, і суспільство готове до того, щоб самому брати участь у формуванні медіаконтенту, висловлювати свою точку зору.

 

- Хто входить у вашу команду?

- Я, генпродюсер - Олексій Семенов, головной редактор новин - Ігор Федорів, продюсер студії - Микола Корчага, виконавчий продюсер - Юрій Будяк, технічний директор - Юрій Іванов.

 

- Хто ведучі?

- Тривають переговори. Новий формат. Нові технології. І ведучі будуть нові. Ми вже на фінішній прямій. Скажемо про всіх, представимо всіх і все покажемо на презентації каналу наприкінці серпня.

 

- В Україні існує практика, що новини підтримують або одних, або інших. Хто ви: влада чи опозиція?

- Ми вибудовуємо модель, коли на будь-яку тему, політична вона чи ні, є дві точки зору. Глядач сам зробить свій висновок, він завжди бачить, коли ним намагаються маніпулювати. І скажу головне - бути незалежним ЗМІ, об'єктивним - зараз дуже важливо. Глядач втомився від нав'язування.

 

- Що ми побачимо в ефірі? Яка сітка мовлення?

- Про сітку запитайте в Семенова.

 


 

- Олексію, що з наповненням?

Олексій Семенов: - Я не хочу розповідати про формат побудови ефірної сітки. Тому що те, що робимо ми, виходить за межі уявлень про телеканал.

 

- Але це - інформація?

- Так, з акцентом на гостру соціальну несправедливість.

 

- Наведіть приклад.

- Наприклад, минулого тижня вибрали голову ЦВК, також вибрали нового члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення - це звичайна верстка новин. Але в цей день відбулась також інша подія. Здавалось би маленька, але це не так. В один з нічних клубів не пустили дівчину в інвалідному візку. Саме ця подія стала б головною в нашому інформаційному мовленні. І ми доклали би всіх зусиль для того, щоб наступного дня жодному власнику клубу, ресторану чи іншого місця, охоронцям та менеджерам навіть у страшному сні не могла прийти думка не пускати в заклад інваліда у візку. Вони і так в силу різних обставин часто переховуються від суспільства вдома. А ця дівчина, яка приїхала в клуб - просто молодець. І мені соромно, що їй довелось пережити такий момент у житті, розумієте?

 

- Соціальна спрямованість новин?

- Так. Не тільки інформація, але й допомога. Я підтримую точку зору Андрія Подщипкова, що ми повинні допомагати. Минулого місяця учні однієї з маріупольських шкіл обмотали шию однокласниці шалем і підвісили її ... Знущались...  У мене запитання. Якби власники трьох холдингів - «інтерівського», «пінчуківського» та «ахметівського» поставили перед менеджерами завдання - раз на тиждень вести єдину соціальну тему, вивчати її, єдиним фронтом вдарити по цій проблемі - чи допомогло б це? Чи зменшило б це, наприклад, рівень знущань? Я вважаю, що «так». Але цього немає. У Подщипкова це буде. І мені подобається таке ставлення до життя.

 

- За яким принципом відбираються новини для ефіру?

- Це як в інтернеті: ти вибираєш найрізноманітніші новини для читання, ти вихоплюєш їх з інформаційного потоку. Ось так, немов диригенти, і наші редактори дня будуть видавати в ефір події, залучаючи до цього експертів, фахівців, очевидців із різних куточків світу. Ми знаємо, як формується контент.

 

- Канал має слоган?

- Так. Слоган каналу «Знай більше!», тому що ми швидше і більш розгорнуто дамо інформацію телеглядачеві.

 

Максим Шпагін, прес-служба «112-Україна», для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY