detector.media
11.07.2013 14:31
«Інтер» закрив корпункт у Херсонській області та звільнив журналіста
«Інтер» закрив корпункт у Херсонській області та звільнив журналіста
Журналіст скаржиться на порушення прав і маніпуляції. На каналі заявляють, що закриття корпункту планувалося давно

Телеканал «Інтер» звільнив свого кореспондента по Херсонській області Євгена Кучерова. Про це пише херсонське інтернет-видання «Площадь свободи» з посиланням на Facebook журналіста.

 

Зі слів журналіста, приводом до звільнення стала його відмова їхати знімати матеріал на власній машині у Снігурівку по 100 кілометрах поганої дороги (гонорар не покрив би витрат на ремонт машини, який би знадобився після такої подорожі). «Варіант винайняти таксі і надати чек каналу "Інтер" не прийняли і... просто звільнили мене. Ультиматум "або ти вбиваєш машину, або ми тебе звільняємо", вирішився другим варіантом», - пише Євген Кучеров.

 

Продюсер інформаційного мовлення телеканалу «Інтер» Лаврентій Малазонія в коментарі «Детектор медіа» пояснив, що причиною звільнення журналіста стало закриття корпункту телеканалу «Інтер» у Херсонській області з 10 липня. «Цей корпункт мали закрити наприкінці літа. Євген про це знав заздалегідь, можливо, образився. Він гарний хлопець, усі завдання виконував, до нього ніяких претензій не було», - зазначив пан Малазонія.

 

Замість херсонського корпункту «Інтер» відкриває корпункт у Миколаєві та зараз проводить конкурс на вакантну посаду миколаївського власкора.

 

Тим часом Євген Кучеров заявляє, що відмова їхати на зйомки на власній машині була лише приводом, «якого керівництво давно чекало». Журналіст стверджує, що нещодавно йому начальниця сказала, що він «дострибається».

 

«...Наприклад, перед пішим походом людей з Врадіївки на Київ проти міліцейського свавілля мені телефонує креативний продюсер та інструктує, які відповіді потрібно "вичавити" з людей, щоб виставити дурнем Олександра Данилюка з опозиції, який підтримує їх. При цьому, якщо не вдасться вичавити їх з учасників походу, треба буде їхати до Врадіївки вичавлювати потрібні відповіді з місцевих мешканців. Я вчинив як завжди, коли солдат виконує завдання політрука - сказав "угу", плюнув убік і проігнорував цю гидоту... Я зробив усе так, як належить. Тому сюжет мій у мене забрали, перекрутили, пододавали туди лівих політологів і т. д. І від такого ось мені доводилося відбиватися останній рік. Що, звісно, не пройшло непоміченим», - написав журналіст.

 

Також журналіст вважав неприйнятним працювати на каналі, де у внутрішній розсилці до регіональних кореспондентів давалися вказівки «мочити ментів - у будь-яких проявах» і завдання від керівника новинного продакшну «Інтера» Євгена Кисельова відповідати в сюжеті на запитання «Хто винен?», тобто шукати і знаходити тих, через кого в героїв виникають проблеми.

 

Коментуючи ці закиди Євгена Кучерова Лаврентій Малазонія сказав, що від початку планувався збірний сюжет про похід з Врадіївки на Київ (сюжет можна переглянути тут), куди пішли в тому числі й синхрони, які взяв херсонський власкор. Зі слів пана Малазонії, Євген Кучеров повністю виконав свою роботу і його частини сюжету ніхто не перекручував.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Площадь свободи»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY