detector.media
10.07.2013 13:09
Документальний фільм Олександра Балагури отримав нагороду на кінофестивалі у Марселі
Документальний фільм Олександра Балагури отримав нагороду на кінофестивалі у Марселі

Створений за підтримки Держкіно документальний фільм українського режисера Олександра Балагури «Час життя об'єкта в кадрі» отримав спеціальну відзнаку журі Марсельського фестивалю документального кіно FIDMarseille, який пройшов 2-8 липня. Про це повідомляє Світлана Зінов'єва, продюсер та співавтор сценарію.

 

Стрічку Олександра Балагури «Час життя об'єкта в кадрі» було відібрано до участі у Міжнародному конкурсі цьогорічного Марсельського фестивалю документального кіно FIDMarseille. Журі  фестивалю нагородило картину спеціальною відзнакою.

 

«Час життя об'єкта в кадрі» - стрічка, жанр якої може бути визначено як авторський експериментальний документальний фільм. У картині використані біографічні та художні материали фотографа Євгена Павлова, а також фотографії Олександра Чекменьова, Володимира Кукоренчука, Олександра Ранчукова та Анни Войтенко. Продюсер стрічки - Світлана Зінов'єва, режисер-постановник - Олександр Балагура, оператор-постановник - Володимир Гуєвський, художник - Олександр Бабак, звукорежисер - Борис Петер.

 

«Обираючи фотографію як матеріал, а пам'ять як напрям, ми неминуче опиняємося у лабіринті, створеному нашою власною пам'яттю та пам'яттю інших. Якщо прагнути вибратися з цього лабіринту, ми станемо матеріалом із власними правами», - сказав  Олександр Балагура.

 

«У постійному поверненні назад і вперед, між теоретичними медитаціями та блискучою візуальною інтенсивністю, між чутливістю та мізан-прірвою (mise-en-abyme), між фільмом та чарівним поетичним мистецтвом, Балагура веде нас у подорож, і не тому, що він схильний до витонченості, але тому, що готовий пропускати крізь себе оточуючі образи, не губити їх. Тому в сповільненому темпі нас запрошують на зустріч з ангелом, Данте, Брєжнєвим, кінорежисером та його командою, сценами з Мейбріджа, фотографією сплячої жінки на російському ринку. І поки образи тчуть цей лабіринт, виникає питання не лише про споглядання, акт творчості, сам фільм у процесі його створення та осмислення. Історія колишнього Радянського Союзу поступово перетворюється на волокно, яке перетворюється на нитку Аріадни», - написала Світлана Зінов'єва.

 

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY