detector.media
09.07.2013 13:25
НМПУ та НСЖУ проти використання статусу журналіста для спостереження за виборами
НМПУ та НСЖУ проти використання статусу журналіста для спостереження за виборами

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) та Національна спілка журналістів України (НСЖУ) вважають, що використання статусу журналіста людьми, які не є журналістами, для спостереження за виборами принижує авторитет  професії. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

 

«Не можна бути журналістом раз на п'ять років під час виборів. Не може бути в газеті 100 репортерів - по одному на кожній виборчій дільниці. Не можна виписувати прес-карти випадковим людям, які не є журналістами. Це дискредитує професію та створює умови для маніпуляцій і провокацій під час виборів», - йдеться у спільній заяві організацій.

 

НМПУ і НСЖУ  також виступають проти використання журналістських посвідчень для отримання певних преференцій (дозволу на травматичну зброю, безоплатну візу у Євросоюз та ін.) громадянами, які не є журналістами.

 

Медіапрофспілка і Спілка журналістів наголошують на тому, що необхідність громадянського контролю за виборами повинні бути не підставою для спекуляцій посвідченням і статусом журналіста, а предметом суспільного обговорення і внесення законодавчих змін.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY