detector.media
08.07.2013 18:20
Справу Тітушка об’єднали в одне провадження з іншими обвинуваченими у побитті Сніцарчук і Соделя
Справу Тітушка об’єднали в одне провадження з іншими обвинуваченими у побитті  Сніцарчук і Соделя

Шевченківський районний суд об'єднав в одне два провадження щодо  осіб, обвинувачених у нападі на журналістів Ольгу Сніцарчук і Владислава Соделя під час мітингу 18 травня. Таке рішення прийняв суддя, задовольнивши клопотання журналістів. Про це «Детектор медіа» повідомив адвокат Дмитро Самусенко, який представляє їх інтереси у суді.

 

Таким чином справа щодо обвинувачення Сергія Приходька, Андрія Ярошенка та  Михайла Пшука розглядатиметься разом зі справою, де  обвинуваченим є  Вадим Тітушко.

 

Наступне засідання відбудеться 10 липня. Суддя - Лариса Радуцька.

 

Як повідомяла «Детектор медіа», 1 липня в суді допитали журналістку «ЛігаБізнесІнформ» Наталію Тарасовську, яка повідомила, що Вадим Тітушко був серед осіб, які здійснювали охорону сцени Партії регіонів 18 травня у Києві. Вона також повідомила, що бачила, як Вадим Тітушко завдає удару ногою в бік Ольги Сніцарчук і намагається вибити фотокамеру у Владислава Соделя. Також у суді дав свідчення міліціонер Громський, який повідомив, що підійшов до місця сутички і побачив, як біля стіни сидять Владислав Содель і Ольга Сніцарчук. Однак він не бачив безпосередньо побиття журналістів.

 

Після завершення судового засідання прокурор Віктор Любимов повідомив журналістам, що Вадиму Тітушку загрожує до 4 років в'язниці - це максимальна санкція за статтею «Хуліганство», за перешкоджання журналістський діяльності санкція - 2 роки позбавлення волі.

 

«Детектор медіа»

 Фото Ольги Сніцарчук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY