detector.media
05.07.2013 15:35
Міліція затримала головного редактора вінницького видання за вимагання 400 тис. грн.
Міліція затримала головного редактора вінницького видання за вимагання 400 тис. грн.
Керівник видання вимагав гроші у ректора вузу за спростування інформації

Головного редактора однієї з вінницьких газет та інтернет-видання, який вимагав неправомірну грошову вигоду за спростування компрометуючих статей, затримали вінницькі міліціонери в Києві. Про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник УМВС України у Вінницькій області повідомив генерал-майор міліції Віктор Русин, пише сайт МВС.

 

«400 тисяч гривень вимагав зловмисник в ректора одного з вінницьких вузів. За вказану суму редактор газети обіцяв спростувати компрометуючі статті. Для досягнення своєї мети зловмисник передав потерпілому декілька рахунків, складених від імені фізичної-особи підприємця, за нібито надані рекламні послуги. Потерпілий встиг перерахувати на зазначений рахунок 100 тисяч гривень», - йдеться на сайті МВС.

 

«Правоохоронці вилучили статті з компрометуючими матеріалами та рахунки-фактури та затримали зловмисника. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.189 КК України (вимагання). Редакторові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Наразі він затриманий в порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу на період слідства», - повідомляють в міліції.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY