detector.media
05.07.2013 14:44
Акціонери і керівники каналу у процес виробництва новин для «Інтера» не втручаються – Євген Кисельов
Акціонери і керівники каналу у процес виробництва новин для «Інтера» не втручаються – Євген Кисельов

Директор компанії «Національні інформаційні системи» і телеведучий каналу «Інтер» Євген Кисельов в інтерв'ю «Українській правді» запевнив, що ні акціонери «Інтера» Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін, ні керівники каналу не втручаються в творчий і технологічний процес виробництва новин.



«Що стосується акціонерів, вони якраз всіляко уникають використовувати канал у якихось тимчасових інтересах. Повірте, у мене в житті було багато різних акціонерів: і Гусинський, і Березовський, і цілий "олігархічний колгосп": Абрамович, Дерипаска, Чубайс, Мамут і ще чоловік п'ять чи шість далеко не останніх російських бізнесменів - це було на каналі ТВС, і колишній російський прем'єр Примаков там ще був, і з Ходорковським мені довелося попрацювати. Коротше, є з чим порівнювати. Мої нинішні акціонери ведуть себе вкрай стримано і розумно. Що буде далі - подивимося», - каже пан Кисельов.

 


Він також стверджує, що у нього немає конфлікту з керівником Inter Media Group Ганною Безлюдною і що це недоброзичливці намагаються їх посварити.



«...будь-який серйозний бізнесмен, який є акціонером якої-небудь компанії, в тому числі і телевізійної, завжди зацікавлений у тому, щоб мати нормальні відносини з владою. Бізнес взагалі не любить з владою воювати. Якщо трапляються війни, то їх зазвичай влада затіває. Ще раз повторю: ніякого втручання з боку акціонерів немає», - зазначає Кисельов.

 

«У мене немає телефону, за яким я повинен щохвилини дзвонити і погоджувати кожен свій крок з Льовочкіним або кимось, хто не є частиною медіа-холдингу. І мене не запрошують - як стало практикою в Росії - на наради, щоб погоджувати інформаційний порядок денний», - зауважує він.

 

«Якщо мені потрібно порадитися про щось з головою Адміністрації президента, я подзвоню главі Адміністрації президента і попрошу про зустріч. Із Сергієм Льовочкіним ми бачимося не часто, але я знаю, що у мене є право дзвінка і прохання про зустріч.
Зрозумійте правильно. Він є не більш, ніж власник пакету акцій. Він не втручається в поточну оперативну роботу, бо не має цього права. Звичайно, виникають ситуації, коли треба просто щось зрозуміти в тому, як змінюється політичний малюнок поточних подій. Іноді набираюся нахабності його попросити, але не зловживаю
», - розповідає Євген Кисельов, додаючи, що готовий порадитися і з опозицією також.

 

Відповідаючи на запитання, чи якесь відношення до виробництва новин Ігор Шувалов, Євген Кисельов, сміючись, каже, що з паном Шуваловим вони п'ють каву, а іноді - більш міцні напої. «Він мій товариш, можна сказати, мій порадник. Я не можу сказати "радник", тому що у нього немає такої посади. Він - людина, у якої я регулярно консультуюся, тому що він дуже багато розуміє і дуже багато знає про те, що відбувається у світі української політики. До речі, наскільки мені відомо, з ним охоче спілкуються багато українських журналістів, в тому числі з тих ЗМІ, які потім його ж демонізують. Але Шувалов не працює в інформаційній службі, ні в штаті, ні за договором. І на редакційних летючках не присутній, і завдання кореспондентам не роздає, і на підведенні підсумків програми теж не присутній», - запевняє директор НІСу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY