detector.media
05.07.2013 13:55
Oll.tv запускає спільний проект з «Укртелекомом»
Oll.tv запускає спільний проект з «Укртелекомом»

Із 9 липня компанії «Укртелеком» і «Діджитал Скрінз» (онлайн-кінотеатр oll.tv, що входить до «Медіа Групи Україна») запускають спільний проект. Сторони створять спеціальний ресурс для абонентів інтернет-доступу оператора, який, по суті, буде брендованою версією кінотеатру. Про це пише газета «Коммерсантъ-Украина» з посиланням на гендиректора oll.tv Євгена Абрамова.

 

«Укртелекому» належить найбільша в країні мережа доступу в інтернет під брендом «Ого!» (1,54 млн абонентів на кінець 2012 року, за даними дослідницької компанії E&C). Але не всі користувачі мережі до останнього часу могли безперешкодно дивитись контент oll.tv. «Тепер весь контент буде зберігатися на серверах провайдера, тому навіть абоненти тарифних планів з невисокою швидкістю доступу зможуть переглядати наші фільми в нормальній якості», - пояснює пан Абрамов.

 

До того ж протягом першого місяця доступ до нового ресурсу коштуватиме 1 грн, а в наступні - дешевше, ніж регулярні тарифи oll.tv (від 30 до 50 грн на місяць залежно від обраного пакета). За словами пана Абрамова, перегляд фільмів і програм абоненти «Укртелекому» зможуть оплачувати одним рахунком за послуги оператора. При цьому сторони будуть ділити доходи від абонплати, у яких саме співвідношеннях, вони не розкривають.

 

Новий проект стане першим досвідом співпраці «Укртелекому» з СКМ (володіє МГУ) після того, як у червні було оголошено про те, що СКМ купує 92,79% акцій оператора. Втім, за словами пана Абрамова, сторони вели переговори про співпрацю ще з початку року. У 2009-2011 роках «Укртелеком» збирався запустити власне телебачення і відеосервіс, проте пізніше в компанії заявляли, що через труднощі з ліцензуванням і переговори з правовласниками мають намір співпрацювати зі сторонніми сервісами.

 

У грудні 2012 року схожу угоду уклав інший онлайн-кінотеатр Megogo.net - з компанією «Київстар», другим за кількістю абонентів інтернет-провайдером у країні після «Укртелекому» (629,3 тис. абонентів на кінець 2012 року, за даними E&C). Оператор запропонував доступ до спільного кінотеатру абонентам тарифних планів з платою на 10-20 грн вище звичайної абонплати за інтернет-доступ. «Відтоді цією пропозицією скористалося близько 5 тис. клієнтів, але ми задоволені результатами», - розповів «Коммерсанту» прес-секретар «Київстару» Петро Іванов.

 

За словами маркетинг-директора Megogo.net Івана Шестакова, перші півроку співпраці компаній були тестовими, і послуга практично не просувалася на ринку. «Зараз ми готуємо нову схему співпраці», - додав він, не уточнивши подробиць.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Коммерсантъ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY