detector.media
03.07.2013 16:38
У Врадіївці міліція затримала знімальні групи TBi, «1+1» та фотокореспондента LB.ua (ФОТО)
У Врадіївці міліція затримала знімальні групи  TBi, «1+1» та фотокореспондента LB.ua  (ФОТО)

Сьогодні, 3 липня, журналістів каналу TBi, які знімали сюжет у Врадіївці Миколаївської області,  затримала і допитує міліція. Про це повідомила прес-служба телеканалу ТВі. Одночасно фотокореспондент LB.ua Макс Левін повідомив  на своїй сторінці у Facebook про те, що крім журналістів ТВі затримано його та знімальну групу каналу «1+1».

 

Як зазначає прес-служба ТВі та LB.ua, міліція звинуватила пятьох журналістів у вторгненні на приватну територію і доправила до райвідділку міліції. 

 

Сьогодні  журналісти  TBi, «1+1» та фотокореспондента LB.ua зробили спробу поспілкуватися з дружиною колишнього начальника місцевого відділення міліції Віталія Синицького в будинку, де мешкає його родина.  Видання LB.ua повідомляє, що господиня будинку відмовилася давати коментар.  Після цього журналісти зайшли до сусідів, щоб поспілкуватися. Однак, через 10 хвилин під'їхала міліцейська машина з правоохоронцями у бронежилетах. Вони повідомили, що їм надійшло повідомлення, що на територію будинку проникли зловмисники. Дзвінок нібито надійшов від сусіда.

 

Прес-служба ТВі повідомляє, що правоохоронців викликала дружина екс-начальника райвідділку.  

 

«На хвіртці садиби не було дзвінка, хвіртка була відчинена, тому журналіст і оператор зайшли на подвір'я, намагаючись покликати мешканців житла. Проте через короткий проміжок часу на подвір'ї з'явилася оперативна група міліції у складі 8 осіб- правоохоронців», - йдеться у повідомленні прес-служби ТВі.

 

Журналістів доправили до райвідділку,  де оголосили, що проти них буде порушено кримінальну або ж адміністративну справу за вторгнення на приватну територію.

 

Журналістів затримано і доправлено до райвідділку міліції

 

«Інкримінують ст.182», - пише Макс Левін. Як відомо, за цією статтею ККУ караються порушення недоторканності приватного життя. Наразі журналістів допитують у райвідділку за обставинами справи.

 

«Детектор медіа»   

Фото - LB.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY