detector.media
03.07.2013 15:39
Генпрокуратура назвала крім Тітушка прізвища трьох обвинувачених у нападі на журналістів
Генпрокуратура назвала крім Тітушка прізвища трьох обвинувачених у нападі на журналістів

Заступник начальника управління нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ Генеральної прокуратури України Юрій Севрук під час засідання Комітету з питань свободи слова та інформації 3 липня повідомив імена обвинувачених, які разом з Вадимом Тітушком  брали участь у нападі на журналістів у Києві 18 травня.

 

Пан Севрук зазначив, що 8 липня відбудеться попереднє засідання суду з розгляду кримінального провадження, по якому проходять Сергій Приходько, Андрій Ярошенко та  Михайло Пшук за напад на журналістів Ольгу Сніцачук та Владислава Соделя.

 

На засіданні Комітету звернули увагу на те, що у правоохоронних органів немає доказів, що обвинувачені є членами злочинного угрупування. На це повідомлення  голова тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів побиття журналістів 18 травня в Києві Віталій Ярема зазначив, що вищезгадані особи були розпізнанні на відеозаписах  рейдерського захоплення будинку вчительки з Києва  Ніни Москаленко.  За наявності таких доказів пан Ярема припустив, що молоді люди є учасниками злочинного угрупування. Цю гіпотезу підтримав і кореспондент газети «Коммерсантъ-Украина» Владислав Содель, що був присутній на засіданні Комітету.

 

Під час засідання Комітету  Юрій Стець  доповів, що 1 липня під час судового розгляду справи про побиття журналістів «на засіданні були присутні ворожі сили», які влаштовували провокації. У зв'язку з цим пан Стець запропонував членам Комітету відвідувати судові засідання суду у даній справі. Ініціативу Юрія Стеця підтримав голова Комітету  з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Шевченківський районний суд Києва переніс судове засідання за звинуваченням Вадима Тітушка в нападі на журналістів 18 травня. Перерву в засіданні оголошено до 10 липня у зв'язку з відсутністю свідка Валерії Івашкіної.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY