detector.media
03.07.2013 14:37
Бондаренко вимагає зняти Ярему з посади голови ТСК із розслідування побиття журналістів
Бондаренко вимагає зняти Ярему з посади голови ТСК із розслідування побиття журналістів

Член тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів побиття журналістів 18 травня в Києві, народний депутат від фракції Партії регіонів Олена Бондаренко вимагає зняти з посади голову ТСК Віталія Ярему. Про це вона заявила під час брифінгу 3 липня, повідомляє «Укрінформ».

 

«Наша ініціатива полягає у тому, що ми будемо пропонувати Верховній Раді замінити голову комісії пана Ярему на пана Курпіля, який також є членом нашої тимчасової слідчої комісії», - зазначила пані Бондаренко.

 

Член ТСК пояснила свою вимогу тим, що голова комісії, нардеп від фракції ВО «Батьківщина» Віталій Ярема подав у попередньому звіті ТСК неповну картину подій у Києві 18 травня. «Із чого і з ким почалася бійка, він не каже. Ярема також не каже про ті конфлікти, які відбувалися біля БРДМ, і зовсім не згадує ті моменти, що під час штурму БРДМу постраждали люди. Більше того, голова ТСК викинув всі факти, подані нами, про те, що люди, які брали участь у бійках і під час яких постраждали Сніцарчук та Содель, були зафіксовані й задіяні в охороні об'єднавчого з'їзду "Батьківщини" через місяць, 15 червня», - заявила Олена Бондаренко.

 

На думку пані Бондаренко, Віталій Ярема намагається «прикрити» своїх союзників по парламентській опозиції із партії «Свобода». «Ми розцінюємо його дії як намагання прикрити свою особисту неблаговидну участь у цих подіях, бо повторюсь: Віталій Ярема був безпосереднім учасником конфлікту, а також намагання відбілити і прикрити своїх поличних союзників - панів із депутатськими значками зі "Свободи", які здійснювали правопорушення в той день», - сказала на брифінгу пані Бондаренко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 2 липня під час засідання ТСК голова тимчасової слідчої комісії Віталій Ярема заявив, що передав голові Верховної Ради попередній звіт ТСК, підписаний чотирма опозиційними депутатами.  У відповідь на цю інформацію член комісії Олена Бондаренко заявила, що поданий звіт є сфальсифікованим. Вона повідомила, що чотири члени ТСК від Партії регіонів і КПУ підготують власний попередній звіт і також передадуть його на розгляд парламенту. Після її заяви члени ТСК від провладних фракцій залишили засідання комісії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY