detector.media
01.07.2013 15:32
Суд оголосив перерву у справі Тітушка до 10 липня
Суд оголосив перерву у справі Тітушка до 10 липня

Шевченківський районний суд Києва переніс судове засідання за звинуваченням Вадима Тітушка в нападі на журналістів 18 травня. Перерву в засіданні оголошено до 15:00 10 липня у зв'язку з відсутністю свідка Валерії Івашкіної.

 

1 липня в суді допитали журналістку «ЛігаБізнесІнформ» Наталію Тарасовську, яка повідомила, що Вадим Тітушко був серед осіб, які здійснювали охорону сцени Партії регіонів 18 травня у Києві, пише «Українська правда».

 

Після цього, за словами свідка, особи у спортивній формі залишили Європейську площу і пішли на Велику Житомирську. «Вони були організовані, несли з собою пляшки води, із однієї з них, як видно на відео, облили Ольгу Сніцапрчук», - розповіла пані Тарасовська.

 

Вона також повідомила, що бачила, як Вадим Тітушко завдає удару ногою в бік Ольги Сніцарчук і намагається вибити фотокамеру у Владислава Соделя.

 

Також у суді дав свідчення міліціонер Громський, який повідомив, що підійшов до місця штовханини і побачив, як біля стіни сидять Владислав Содель і Ольга Сніцарчук. «Ольга була дуже перелякана і весь час повторювала "я - журналіст". Я втрутився, відіпхав звідти людей, а далі пішов до іншої сутички», - розповів міліціонер. Однак він не бачив безпосередньо побиття журналістів.

 

Після завершення судового засідання прокурор Віктор Любимов повідомив журналістам, що Вадиму Тітушку загрожує до 4 років в'язниці - це максимальна санкція за статтею «Хуліганство», за перешкоджання журналістський діяльності санкція - 2 роки позбавлення волі.

 

«Факт побиття Сніцарчук доведений, а те, що намагається довести в суді адвокат, - це його особиста справа», - сказав прокурор.

 

Справи щодо інших трьох осіб, які брали участь у сутичках із журналістами, також минулого тижня передали до Шевченківського райсуду столиці, повідомив пан Любимов.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY