detector.media
01.07.2013 15:14
Оголошено фільм-відкриття Одеського міжнародного кінофестивалю-2013
Оголошено фільм-відкриття Одеського міжнародного кінофестивалю-2013

12 липня 4-й Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ) відкриється фільмом американського режисера Джей Сі Чендора «Не згасне надія» з Робертом Редфордом у головній ролі. Про це повідомляє координатор проектів фестивалю.

 

Стрічка «Не згасне надія» - це історія боротьби моряка за своє життя посеред бурхливого океану. На головну і єдину роль молодий американський режисер Джей Сі Чендор запросив живу легенду американського кінематографа, дворазового володаря премії «Оскар» актора Роберта Редфорда. На кінороботу режисера вплинуло оповідання Ернеста Хемінгуея «Старий і море»: за словами автора фільму, він виріс серед вітрильників і давно хотів зняти кіно, дія якого розгортається у відкритому океані.

 

«Не згасне надія» - друга повнометражна стрічка Джей Сі Чендора після успішного кінематографічного дебюту в 2011 році. Перша робота режисера «Межа ризику» - трилер за участю Кевіна Спейсі та Пола Беттані була номінована на премію «Оскар» за кращий оригінальний сценарій.

 

Світова прем'єра картини відбулася у позаконкурсній програмі 66-го Канського кінофестивалю, де Роберта Редфорда зустріли бурхливими оваціями. Українська прем'єра фільму відбудеться 12 липня після церемонії відкриття ОМКФ в Одеському Оперному театрі.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у позаконкурсній програмі 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю відбудуться прем'єрні покази українських фільмів - першого в Україні 3D-хоррора «Синевир», кримінальної комедії «Ломбард» та документальної короткометражної стрічки «Табір».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY