detector.media
28.06.2013 13:08
Американських військових будуть карати за скачування деяких статей із The Guardian
Американських військових будуть карати за скачування деяких статей із The Guardian

Службовцям сухопутних військ США обмежили доступ до сайту газети The Guardian через опубліковані на ньому матеріалів про діяльність Агентства національної безпеки (АНБ). Про це повідомляє «Лента.ру» з посиланням на The Herald.



Представника Армії США Гордон Ван Влит пояснив, що у всіх сухопутних військах фільтруються повідомлення в пресі і в інтернеті, пов'язані з витоками з АНБ. При цьому він підкреслив, що Міноборони США регулярно вживає заходів «мережевої гігієни», спрямовані на пом'якшення наслідків публікації секретних документів.



Як зазначає The Herald, про недоступність сайту британської газети першими повідомили співробітники, розміщені у військовому містечку Монтерей в Каліфорнії. За їх словами, у них відкривався американський сайт www.guardiannews.com, але блокувалися статті про АНБ, розміщені на «рідному» сайті видання guardian.co.uk.



Джерела The Herald також повідомили, що співробітники військового містечка отримали листа від  офіцера, відповідального за дотримання інформаційної безпеки. У повідомленні йшлося, що сайт The Guardian заблокований для запобігання «несанкціонованого поширення секретної інформації». При цьому військовослужбовці, що закачали конфіденційну інформацію на комп'ютери, піддадуться дисциплінарному стягненню. Жорсткі диски, на яких виявлять такі відомості, будуть стерті або знищені, йдеться у листі.

 

Газета The Guardian на початку червня однією з перших повідомила про те, що АНБ стежить за інтернет-користувачами світу, отримуючи інформацію безпосередньо від найбільших інтернет-компаній.  27 червня газета повідомила, що адміністрація Барака Обами більше двох років користувалася програмою, спрямованою на відстеження електронного листування американців. Британське видання також першим розповіло про те, що спецслужби США мали доступ до даних про телефонні дзвінки абонентів Verizon. У своїх публікаціях The Guardian посилається на секретні документи, що опинилися у розпорядженні редакції. Всі витоки з АНБ видання збирає на окремій сторінці.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY