detector.media
25.06.2013 18:58
Гендиректор БТБ заперечила факти цензури на телеканалі
Гендиректор БТБ заперечила факти цензури на телеканалі

Генеральний директор БТБ Світлана Криворучко категорично заперечила звинувачення у цензурі на мовнику, про які заявив у своєму відеоблозі на «Детектор медіа» «Цензура - це норма життя на каналі БТБ» екс-працівник телеканалу Андрій Деркач. Про свою позицію пані Криворучко повідомила у листі, що надійшов на адресу «Детектор медіа».

 

Андрій Деркач звинуватив керівництво каналу БТБ у тому, що журналістам забороняли згадувати певних осіб та наказували брати коментарі у того чи іншого експерта. «Мені на БТБ заборонили згадувати нашого сучасника, відомого українського підприємця, який володіє багатьма заводами і серед іншого імпортує природний газ із Центральної Азії й з Росії. Керівництво каналу нав'язує журналістам і редакторам експертів - з яким експертом з яких питань треба говорити... Топ-менеджер, який спілкується з власником, встановлює рамки для своїх підлеглих, виходячи з власних уявлень про те, що сподобається власнику, а що ні», - розповів екс-працівник БТБ.

 

За словами Андрія Деркача, наразі практика цензурування на БТБ продовжується.

 

У відповідь пані Криворучко звинуватила колишнього співробітника у тому, що такі заяви робляться на замовлення і дестабілізують підприємство: «Заяви про цензуру на каналі БТБ - частина чийогось мерзенного сценарію, направленого на дестабілізацію роботи на підприємстві. А Андрій Деркач - всього лише пішак у цій грі. Міркування Андрія Деркача про цензуру на каналі БТБ - через більш, як два місяці після звільнення - виглядають дуже дивно. Тим більше, що пропрацював Андрій на каналі 8 місяців. І жодного разу за весь цей час він не висловив своїх зауважень про нібито утиски свободи слова та уявної цензури».

 

Щодо факту цензури, про який розповів пан Деркач, керівник каналу БТБ висловила припущення, що ситуація була  дещо іншою. «Як розповіли мені його колеги, у своєму сюжеті він планував не "згадати нашого сучасника", а, не надавши йому слово (як належить за законами жанру), не маючи документів, намагався побудувати сюжет на домислах, видаючи чутки за факти. А це порушувало не тільки етичний кодекс журналіста. Поява такого матеріалу в ефірі могла викликати судові позови, і канал БТБ мав усі шанси їх програти. Тому рішення головного редактора відправити цей матеріал на доопрацювання мені здається досить обгрунтованим. І Андрій з усіма професійними зауваженнями, наскільки мені відомо, погодився. Пізніше матеріал був доопрацьований і вийшов в ефір», - повідомила Світлана Криворучко.

 

Гендиректор каналу БТБ також спростувала інформацію щодо свого тісного спілкування із власником каналу. «Що стосується мого спілкування з власником, то керівнику необхідно це робити у зв'язку з господарською діяльністю підприємства. Зазвичай, спілкуємося ми з головою НБУ Ігорем Соркіним не частіше одного разу на квартал», - заявила пані Криворучко.

 

Нагадаємо, перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов на прес-конференції 19 березня, відповідаючи на запитання «Детектор медіа», чи дійсно він є власником медіахолдингу, до якого, зокрема, входять газети «Взгляд» і «Капитал», а також телеканали БТБ і Business, чи хоча б фінансує котрийсь із цих ЗМІ та чи планує купувати інші ЗМІ, сказав: «Коли я йшов на цю посаду, я продав усі свої активи. У мене більше немає активів».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY