detector.media
25.06.2013 16:01
У Львові створено міську організацію Незалежної медіапрофспілки України
У Львові створено міську організацію Незалежної медіапрофспілки України

Львівські активісти Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) утворили  міську організацію. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

 

Міська організація об'єднала  дві первинні профспілкові організації НМПУ - Інформаційне агентство «ЛЮФА», яку очолює фотокореспондент Віталій Грабар, та журналістів-фрілансерів міста Львова на чолі з журналістом порталу «Збруч» Романом Раком. 

 

В установчих зборах взяло участь дев'ять  журналістів, які прийняли рішення про створення Львівського міського осередку та визнання статуту Всеукраїнської професійної спілки «Незалежна медіапрофспілка України».

 

До складу Комітету Львівського осередку увійшли:  Роман Рак, Віталій Грабар, головний редактор сайту ТВі Олег Онисько, журналіст - фрілансер Маріанна Попович та фотожурналіст порталу Galinfo Сергій Бобра.

 

Головою Комітету обрали Романа Рака, його також  вирішили делегувати у Раду НМПУ.

 

Діяльність Львівської міської організації буде сконцентровано  на захисті авторського права, трудових прав та дотриманні журналістських стандартів. «Особливий акцент у напрямку авторського права для початку зосередимо на правовій підтримці та підвищенні активності фотожурналістів», - повідомив Віталій Грабар.

 

Найближчим часом активісти Львівської НМПУ передадуть реєстраційні документи до Львівського міського управління юстиції для легалізації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY