detector.media
25.06.2013 15:41
Пішов з життя народний артист України Валентин Шестопалов
Пішов з життя народний артист України Валентин Шестопалов

22 червня на 67-му році життя помер народний артист України, видний діяч сучасного українського театру Валентин Шестопалов. Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

 

Валентин Шестопалов народився 22 вересня 1947 у Львові, займався в драмгуртку у Романа Віктюка, потім - у студії при Театрі ім. Франка. У 1972 році закінчив ГИТИС у Москві. Працював у Львові, у Київському Театрі поезії і в Театрі ім. Лесі Українки (1974-1982 роках і з 1995 року). Народний артист України з 1998 року. Останні роки був художнім керівником театру «Актор», знімався у серіалах.

 

Як повідомляє Мінкульт, Валентин Шестопалов зіграв у 26 театральних постановках. Серед значних творчих робіт Валентина Шестопалова особливої уваги заслуговує роль у моновиставі «Записки божевільного», яка стала лауреатом багатьох творчих конкурсів, та роль Порфирія Петровича у виставі «Убивец» (за романом Ф.Достоєвського «Злочин і кара»), що була особливо відзначена на Единбурзькому театральному фестивалі, зробивши ім'я Валентина Шестопалова відомим у Європі.

 

Міністр культури Леонід Новохатько висловив співчуття у зв'язку зі смертю народного артиста України Валентина Шестопалова.

 

Прощання з Валентином Шестопаловим відбудеться у четвер, 27 червня, о 13 годині у приміщенні театру ім. Лесі Українки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY